Now Reading:
Ekipa Varteksa odličnom igrom lagano svladala Podravinu
Full Article 3 minutes read

Ekipa Varteksa odličnom igrom lagano svladala Podravinu

Ekipa Varteksa istrčala je protiv Podravine u, očekivano, šarenom sastavu, bez „požutjelog” kapetana Kukeca, koji je bio na tribinama, dok su Glavica i Vlah preselili na klupu. Utakmica nije imala previše rezultatske važnosti, iako je Varteks matematički još može do trećeg mjesta.

S druge strane i Nevenko Blagaj nije mogao računati na čak šest igrača, tako se u ludbreške ‘Bluze’ u Varaždin stigle s tek tri igrača na klupu.

Gledatelji su mogli vidjeti dopadljivo prvo poluvrijeme, u kojem je Podravina čak i nešto pokušavala. Najbolju prigodu imali su u 26. minuti, kada Golub puca nakon prodora Sačera.

Ipak, iako bez nekih važnih igrača, Varteks je igrao odlično, obrana i vratar Banfić su bili sigurni, veznim redom su komandirali Romario, Renan kreirao, a Kanceljak i Havojić bili opasni u napadu.

Najbolju akciju odigrali su Bumbari u 36. minuti, odlična kombinacija, gdje na kraju Renan puca pokraj gola. Nedugo potom, i prvi pogodak na utakmici. Strijelac je bio Petar Havojić, nakon još jedne odlične akcije, u kojoj je asistent bio Brazilac Renan.

Bilo je to odlično prvo poluvrijeme, a igrači Varteksa zaradili su pljesak na izlasku s travnjaka.

U 57. minuti i povećanje vodstva. Jedna od brojnih dobrih akcija Varteksa, gdje je Kanceljak uputio loptu, a branič Podravine Mihael Sedlar ju sproveo u gol za 2:0.

Nedugo potom, novo povećanje vodstva. Agilni Renan bježi obrani gostiju te nesebično dodaje Kanceljaku, za 13. ligaški gol i 3:0.

Gosti u 73. minuti zarađuju i crveni karton, kada Kanceljak bježi obrani Podravine, a Kudumija ga zaustavlja rukama u prodoru prema golu.

Ionako slabašna Podravina ostala je tako s čovjekom manje na terenu. Utakmica je bila lišena bilo kakve neizvjesnosti, a Podravina je kreirala solidnu šansu u 82. minuti, kada prvo pokušava Golub, nakon čega još netko natrčava od igrača Podravine, no to je bilo to.

Završilo je rezultatom 3:0, a pobjeda je mogla biti i izraženija. Ujedno i četvrta pobjeda Bumbara nad Podravinom u sezoni.

– Mi ovisimo o svakom igraču, a kamoli kad nemamo petoricu startera. Bilo je za očekivati da će Varteks napraviti pritisak. Izdržali smo do neke 60. minute s jednim golom u mreži, i na kraju je Varteks iskontrolirao utakmicu – ističe Nevenko Blagaj, trener Podravine.

Na kraju lagana utakmica i očekivana za Bumbare, a neki igrači su se i uspjeli odmoriti, atmosfera na visokoj razini.

– Bili smo malo načeti, bilo je ozljeda, ali bili smo danas jako dobri i zasluženo smo pobijedili. Imamo još dvije utakmice, moramo biti koncentrirani, i finale kupa, na koje pozivam sve gledatelje da dođu i podrže nas – kazao je strijelac Petar Havojić, koji je dobro iskoristio današnju prigodu.

– Nismo se pribojavali utakmice, bilo je samo pitanje kako ćemo odreagirati na umor. A mislim da su svi igrači pokazali, od prvog do zadnjeg pravi karakter. Imamo Dinamo i Viroviticu, idemo odigrati maksimalno, da u što boljem raspoloženju dočekamo finale kupa – kazao je Romano Nježić, pomoćni trener Varteksa.

Idući tjedan jedina ekipa u ligi, kojoj dosad Varteks nije „otkinuo” niti boda, Dinamo Domašinec, a nakon toga gostovanje u Virovitici. Pitomača je samo remizirala danas, pa je prednost smanjena na pet bodova, tako da Bumbari teoretski mogu i do trećeg mjesta.

Ipak, glavni prioritet je trenutno uzvrat finala kupa, s Bednjom, na Slobodi, 5. lipnja.

foto: nk-varteks.com
sjever.hr/nk-varteks.com
19.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.