Now Reading:
Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec proslavio svoj dan, Cividini poručila: Itekako zaslužujete novu školsku zgradu
Full Article 2 minutes read

Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec proslavio svoj dan, Cividini poručila: Itekako zaslužujete novu školsku zgradu

Svečanošću u dvorani Centra za kulturu, Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec proslavio je svoj dan. Ova obrazovna ustanova kojoj je osnivač Grad Čakovec, skrbi o preko 170 učenika s teškoćama iz cijelog Međimurja. Jedina je takva ustanova u Međimurskoj županiji, a zahvaljujući lani započetoj izgradnji nove škole u južnom dijelu Čakovca, dogodine sele u nove prostore.

Kako je u uvodnom obraćanju istaknula ravnateljica COO-a Dragica Benčik, svi jedva čekaju da nastavu umjesto na tri lokacije, počnu obavljati u novim, modernim i današnjem obrazovnom procesu prilagođenim učionicama.

Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini rekla je kako je dolazeći razmišljala kako im čestitati Dan škole te se sjetila sve što smo svi zajedno prošli kako bi se nova škola počela graditi.

-Nova zgrada uspjeh je prije svega svih vas koji radite u Centru za odgoj i obrazovanje Čakovec. Bez vaših stalnih upozoravanja na neprimjerene uvjete rada, ali i u isto vrijeme savjesnog obavljanja posla, teško da bi s ministarstvima uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju i to u obimu kakav smo tražili. No, vi to zaslužujete, zaslužuju i djeca koja polaze vašu ustanovu – rekla je gradonačelnica Cividini.

Čestitkama se pridružila i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Nives Kolarić Strah, istaknuvši da je novi objekt rezultat zajedničkih napora svih dionika, a novi će objekt sigurno zadovoljavati potrebe Centra u godinama koje dolaze.

Državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike kao izaslanica predsjednika Vlade RH Margareta Mađerić, naglasila je kako je do nove škole došlo zahvaljujući upornosti zaposlenika i lokalnih vlasti, ali i realnom sagledavanju potreba.

Nakon pozdravnih govora održan je prigodni program u kojem su polaznici škole, zajedno sa svojim nastavnicima i asistentima pokazali svoje glumačko, pjevačko, recitatorsko i plesno umijeće.

sjever.hr/cakovec.hr
18.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.