Now Reading:
Započeo vikend umjetnosti u Kući Klajn – čeka vas bogat kulturni program
Full Article 2 minutes read

Započeo vikend umjetnosti u Kući Klajn – čeka vas bogat kulturni program

U Klanjcu u dvorani Kina Martin započeo je program pod nazivom „Dobrodošli kući“ i to je tek početak od trodnevnog kulturnog programa kojeg organizira udruga Kućni Kolektiv. Program je osmišljen kao pozdrav lokalnoj i regionalnoj publici te naglašava Kuću Klajn kao kreativno utočište i inspirativni prostor za umjetničke aktivnosti.

Program nudi raznolike aktivnosti za sve uzraste, a od 17. svibnja posjetitelji će moći poslijepodne pogledati otvorenu izložbu u knjižnici dok navečer će uživati na koncertu Orkestra Poco Loca, a ljubitelji filma u čast klanječkog projekcionista Martina Someka bit će prikazan film “Martin u oblacima”.

Organizatori nisu zaboravili niti na najmlađe stoga u suradnji s Animafestom je organiziran program Filmska Martineja. Večernji dio programa završit će uz koncertom filmske glazbe u parku uz nastup Zagorje Brass Kvinteta.

Program je otvoren riječima Dunje Bovan i Jerka Marčića iz Kućnog Kolektiva. -Mi nismo na početku, naša plovidba traje neko vrijeme, ali nismo ni na kraju. Negdje smo između, u liminalnom prostoru- Dunja Bovan i Jerko Marčić.


Treći dan započinje ujutro prilagođenom predstavom za djecu “Priča o vodi” Marka Makovičića, dok je popodne rezervirano za cirkuske predstave i radionice slovenske cirkuske trupe MismoNismo, a večernji program u revijalnom tonu plesa i glazbe će završiti uz plesnu predstava Plesnog kolektiva Škvadra “Preživjeli” u garaži Kuće Klajn i koncert Antun IDEM.

Kuća Klajn ovim bogatim programom želi naglasiti njezinu ulogu u unapređenju i očuvanju umjetničke baštine Klanjca i okolice, a sredstva su im sufinancirana od strane Zaklade Kulture nove, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Krapinsko-zagorske županije i Grada Klanjca.

sjever.hr 17.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.