Now Reading:
Pred nama je 21. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina, sudjelovat će 500 mališana iz 15 vrtića
Full Article 2 minutes read

Pred nama je 21. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina, sudjelovat će 500 mališana iz 15 vrtića

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora i Grada Varaždina, organizira 21. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina. Cilj programa je promocija olimpizma, odgajanje djece putem sporta i poticanje harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta.

Manifestacija je to koja svake godine okuplja 500-tinjak varaždinskih predškolaca koji u olimpijskom tjednu pokazuju svoja znanja i vještine iz sporta i likovne umjetnosti, a koordinatorica projekta je Anica Sitar, voditeljica za sport i razvojne programe ZSUGV.

–Nikada nije prerano da se započne s usvajanjem zdravih navika i edukacijom o važnosti tjelesne aktivnosti. Studije pokazuju da većina djece predškolske dobi, koja se bave sportom i tjelesno su aktivna u djetinjstvu, zadrže te pozitivne zdravstvene navike i u odrasloj dobi. Sport također ima pozitivan utjecaj i na razvoj djetetove osobnosti, djeca koja se od rane dobi bave sportskom aktivnošću, već u toj dobi razvijaju radne navike i samodisciplinu. Bavljenjem sportom djeca se emocionalno razvijaju, što im olakšava i sam proces socijalizacije – rekla je Anica Sitar.

Na sastanku održanom povodom organizacije 21. OFDVGV svoje sudjelovanje potvrdili su dječji vrtići: DV Bajka, DV Čira-čara, DV Panda, DV Pinokio, DV Sveta Uršula, DV Zečić, DV Zeko, DV Varaždin – objekti Aleja, Biškupec, Dravska, Gortanova, Koprivnička, Kozarčeva, Kućan, Trakošćanska.

Kroz pet dana festivala, sudjelovat će 500 mališana u pratnji 150 odgojiteljica i odgojitelja.

Ovogodišnji olimpijski tjedan počinje u ponedjeljak, 20. svibnja, likovnom radionicom u 10 sati u Sportskoj dvorani u Graberju, nastavlja se biciklističkim poligonom, zatim slijede teniski višeboj i natjecanje u plivanju, a završava velikim finalom u petak, 24. svibnja, na Sportskom centru „Sloboda“ od 16 sati, gdje će se mališani iz 15 gradskih dječjih vrtića natjecati u malom nogometu i atletskim disciplinama: trčanje 50m, štafeta 4 x 25m, bacanje loptice, skok u dalj.

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina zahvaljuje svim ravnateljicama dječjih vrtića, odgajateljicama i odgojiteljima te partnerima: Gradski bazeni Varaždin, Postaja prometne policije Varaždin, Hrvatski autoklub Varaždin, Teniski klub Varteks, Nogometni klub Varaždin, Županijski zbor nogometnih sudaca Varaždin.

sjever.hr
17.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.