Now Reading:
Otvorena nova balon-dvorana na ponos Čakovca i cijelog Međimurja
Full Article 4 minutes read

Otvorena nova balon-dvorana na ponos Čakovca i cijelog Međimurja

U petak je otvorena suvremena balon-dvorana u Čakovcu, postavljena nadomak Odsjeka Učiteljskog fakulteta, investicija Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan, izvedena u suradnji s Međimurskom županijom, Učiteljskim fakultetom te Gradom Čakovcem.

Balon-dvorana odgovor je zajednice na potrebu osiguravanja prostora za izvođenje nastave tjelesne i zdravstvene kulture za studente Odsjeka Učiteljskog fakulteta i Međimurskog veleučilišta te nesmetan rad brojnih čakovečkih sportskih klubova.

– Početkom 2022. započela je izrada projektne dokumentacije, odrađeni su pripremni zemljani radovi, postavljen je balon te uređena sportska podloga. Potom su pridodane svlačionice te oprema za provođenje sportskih aktivnosti. Ukupna vrijednost projekta premašuje 360.000 eura – rekao je u uvodnom izlaganju Tomica Jakopec, tajnik zajednica sportskih udruga Međimurske županije i grada Čakovca, zahvalivši na suradnji i potpori Međimurskoj županiji, Učiteljskom fakultetu te Gradu Čakovcu.

Župan Međimurske županije Matija Posavec istaknuo je da podrška šampionskom Gimnastičkom klubu Marijan Zadravec Macan Čakovec nije bila upitna jer je riječ o projektu kojim se dugoročno rješavaju važna pitanja za sport Čakovca i Međimurja.

– Svako putovanje počinje prvim korakom i mi smo ga u ovom projektu uspješno odradili. Želimo da taj uspjeh bude motivacija i poticaj svim sportašima i sportašicama koji ovdje budu trenirali. U tom smislu ova dvorana nadmašuje financijsku vrijednost jednog infrastrukturnog objekta – rekao je župan uz želju da nova dvorana stalno bude puna.

I gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini naglašava da Grad voli i poštuje svoje sportaše te da su i ulaganja iz gradskog proračuna u sport i sportsku infrastrukturu izdašna.

– Ponosni smo što smo dio ovog projekta koji su svojim entuzijazmom i snagom iznijeli Mario Vukoja i Željko Jakopec iz Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan te uspješno premostili sve barijere tijekom realizacije – rekla je gradonačelnica.

Tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač kaže da je nova dvorana dokaz da Međimurje prednjači u našoj zemlji kada je riječ o razvoju sporta.

– Zahvaljujem županu Matiji Posavcu, rukovodstvu Grada Čakovca na razini svijesti i podršci koju pružaju sportu – rekao je Krajač, dodavši da je Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan motor koji pokreće mlade i nudi izvrstan primjer kako se djeca uvode u sport.

Uzvanicima, sportašima i studentima obratio se i predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Grada Čakovca Anđelko Crnčec rekavši da će balon-dvorana zadovoljiti potrebe sportaša i studenata, ali i otvoriti vrata daljnjem razvoju sporta.

Brojnim uzvanicima svečanosti obratio se i naš osvajač olimpijske gimnastičke medalje Filip Ude, također zahvalivši Međimurskoj županiji i Gradu Čakovcu na podršci te poželjevši da upravo ovdje svoje prve sportske korake naprave novi sportski šampioni. Posebnu zahvalu uputio je svom treneru Mariju Vukoji, koji je inače bio inicijator ideje koja je okrunjena današnjim otvorenjem.

Projekt su pohvalili i brojni drugi govornici među kojima prodekanica Odsjeka Učiteljskog fakulteta u Čakovcu Blaženka Filipan Žignić, koja je naglasila da je ovo otvorenje početak, a ne kraj.

Rješenje za budućnost

Ovaj suvremeni sportski objekt, jedini takve vrste do Njemačke, ima površinu od 1.200 kvadratnih, pristupnost osobama s invalidnošću te niz prednosti u odnosu na čvrstu gradnju o koje je deset puta jeftiniji, ima desetogodišnju garanciju, a u samo nekoliko dana balon i njegova podloga mogu se premjestiti i montirati na drugoj lokaciji.

Sportski klubovi – nositelji kvalitete svoje vaučere moći će besplatno iskoristiti u ovoj dvorani. Balon nije osmišljen da funkcionira na komercijalnim osnovama, nema privatnog vlasnika koji će odlučivati tko može u njemu trenirati, već će klubovi termine korištenja dogovarati u suradnji sa županijskom i gradskom sportskom zajednicom.

foto: medjimurska-zupanija.hr
sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
17.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.