Now Reading:
Projekt “Knjiga o meni“, DV “Zvirek“ uspješno predstavljen da Regionalnoj smotri projekata
Full Article 2 minutes read

Projekt “Knjiga o meni“, DV “Zvirek“ uspješno predstavljen da Regionalnoj smotri projekata

U Velikoj Gorici je održana Regionalna smotra projekata u području Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo Vlade Republike Hrvatske.

Smotru je organizirala Agencija za odgoj i obrazovanje, a prikazano je ukupno 13 projekata s područja Karlovačke, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke i Krapinsko-zagorske županije.

Među prikazanim projektima bio je i onaj Dječjeg vrtića “Zvirek“ iz Stubičkih Toplica, “Knjiga o meni“, kojeg je vrlo uspješno predstavila odgojiteljica Andreja Očko Krušelj. Navedeni projekt Andreja Očko Krušelj osmislila je i provela zajedno s odgojiteljicom Lidijom Kapac, u odgojno-obrazovnoj skupini “Pužeki.“

Kroz provedene aktivnosti u navedenom projektu djeca su razvijala komunikaciju na materinskome jeziku, socijalne i digitalne kompetencije.

Važni ciljevi projekta su bili razvijanje djetetove pozitivne slike o sebi i poštovanja drugih, tolerancije i pozitivnog stava prema različitosti. Svijesti o različitim mogućnostima bilježenja vlastitih ideja, te razvijanje socijalnih i komunikacijskih vještina.

 – Ponosni smo što je predstavljeni projekt, uz još tri projekta pozvan na Državnu smotru projekata u području Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo Vlade Republike Hrvatske koja će se 22. i 23. svibnja ove godine održati u Slavonskom Brodu – ističu iz DV “Zvirek“.

Uz odgojiteljicu Andreju Očko Krušelj na regionalnoj smotri u Velikoj Gorici sudjelovala je i ravnateljica vrtića Kristina Ljubić, kao jedna od članica Povjerenstva za odabir projekata.

Dječjem vrtiću “Zvirek“ na uspjehu je čestitao i načelnik Općine Stubičke Toplice Josip Beljak.

Važno je od malena djecu učiti toleranciji, poštovanju drugih i uvažavanju različitosti. Naši odgojno-obrazovni djelatnici maksimalno se trude u radu s djecom, s njima pripremaju različite projekte i aktivnosti i u tome su vrlo uspješni, ne samo u Stubičkim Toplicama, nego i na regionalnoj i nacionalnoj razini – zaključio je načelnik Beljak.

sjever.hr 16.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.