Now Reading:
Opsadno stanje u zagrebačkoj školi: Učiteljica se s učenicima, zbog problematičnog učenika koji zlostavlja i maltretira vršnjake, zaključala u razred
Full Article 2 minutes read

Opsadno stanje u zagrebačkoj školi: Učiteljica se s učenicima, zbog problematičnog učenika koji zlostavlja i maltretira vršnjake, zaključala u razred

U četvrtak je u osnovnoj školi u centru Zagreba bilo opsadno stanje, a morala je intervenirati i policija.

Učiteljica se s učenicima zaključala u razred nakon što su roditelji devetogodišnjeg dječaka agresivno inzistirali da uđu u razred. Radi se o dječaku za kojeg roditelji i učenici tvrde da od početka ove školske godine zlostavlja vršnjake i zbog toga je izdvojen s nastave posljednja dva mjeseca, doznaje Jutarnji list, a prenosi dnevnik.hr.

Učiteljica je u strahu zaključala sebe i djecu u razred i rekla im da je to vježba za kriznu situaciju.

Učiteljica je srećom bila pribrana i zahvaljujemo joj se na hrabrosti. Svi smo dojurili do škole i u šoku smo. Sjetite se što je bilo u Beogradu prije godinu dana – rekla je za Jutarnji majka jednog učenika.

Taj je dječak od ožujka izdvojen iz razreda, a nastavu je pratio na računalu iz knjižnice te je uz njega stalno bio i jedan učitelj. Navodno su ga se ostala djeca bojala te nisu odlazila u knjižnicu.

“Začepi gubičetinu”, “kurvo”, “lešinarko”, “debela kravo”, neke su od uvreda koje je devetogodišnjak dovikivao razrednim kolegama. Među šokantnim detaljima koji ukazuju na problematično ponašanje dječaka je i to da je gurao prste u stražnjice djece preko odjeće ili gurao ruku u svoje gaće i onda njima dodirivao djevojčice po licu. Roditelji djece koja su išla u razred s isključenim dječakom opisali su još mnoge zastrašujuće incidente, a zbog takvog ponašanja učiteljica mjesecima nije pod pauzom odlazila na toalet jer je znala da djeca nisu sigurna.

FOTO: Ilustracija

sjever.hr/dnevnik.hr 16.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.