Now Reading:
I ove godine u Međimurju program Coolijada za maturante: Energiju trošite na pozitivne stvari, a ne na narušavanje javnog reda i mira
Full Article 2 minutes read

I ove godine u Međimurju program Coolijada za maturante: Energiju trošite na pozitivne stvari, a ne na narušavanje javnog reda i mira

I Međimurski maturanti imaju svoje dane, ali i organiziran preventivni program pod nazivom Coolijada.

Preventivni projekt Coolijada predstavljen je novinarima u četvrtak, a riječ je o preventivnom projektu Policijske uprave međimurske usmjerenom prema učenicima završnih razreda svih srednjih škola na području Međimurske županije. Preventivnim aktivnostima svake je godine obuhvaćeno oko 1 200 maturanata, a tradicionalno se provodi od 2004. godine.

Aktivnosti između ostalog obuhvaćaju izbor najmaturantice, najmaturanta i najrazreda, a presudan kriterij je njihovo pozitivno ponašanje tijekom posljednjih dana nastave.

Aktivnosti projekta provode se u suradnji s gradovima Čakovcem, Prelogom i Murskim Središćem, srednjim školama na području Međimurja te Međimurskom županijom. Kako je objašnjeno, cilje je usmjeriti i poticati maturante na pozitivno ponašanje, spriječiti međuvršnjačko nasilje, kao i druge neprihvatljive oblike ponašanja.

S konferencije za medije upućen je apel građanima da u to vrijeme budu pažljiviji u prometu i posebno paze na maturante, dok je maturantima upućena poruka da energiju troše na pozitivne stvari, a ne na narušavanje javnog reda i mira.

Inače, ove će se godine Dani maturanata u Međimurju održavati od ponedjeljka 20., do petka, 24. svibnja, a posljednjeg će se dana manifestacije upriličiti završni mimohod maturanata.

sjever.hr
16.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.