Now Reading:
Gregurović i Jembrih prisegnuli kao saborski zastupnici u 11. sazivu Hrvatskog sabora
Full Article 2 minutes read

Gregurović i Jembrih prisegnuli kao saborski zastupnici u 11. sazivu Hrvatskog sabora

Gradonačelnik Grada Krapine, Zoran Gregurović te načelnica Općine Lobor, Ljubica Jembrih, prisegnuli su u četvrtak u Hrvatskom saboru, čime su postali zastupnici u njegovom 11. sazivu.

Greguroviću je to drugi put što je sjeo u klupe Hrvatskog sabora, budući da je bio saborski zastupnik u 10. sazivu hrvatskog parlamenta, kao zamjena za varaždinskog župana Anđelka Stričaka.

-U novom mandatu biti ću i dalje glas u Hrvatskom saboru mještana moje Krapine, ali i cijele Krapinsko-zagorske županije, Hrvatskog zagorja te građana III. izborne jedinice. Drugi mandat je priznanje, ali i obveza kako bi za naš sjever Hrvatske osigurali zastupljenost u projektima, investicijama i svemu što znači napredak našega kraja – poručio je Gregurović koji je u Hrvatski sabor izabran s 2. mjesta koalicijske liste predvođene HDZ-om za III. izbornu jedinicu.

Jembrih je također ovo drugi put da je saborska zastupnica, a prisegnula je kao zamjena za ministra Damira Habijana koji bi u novoj Vladi Andreja Plenkovića trebao preuzeti resor pravosuđa. Jembrih je u prošlom sazovu u Hrvatski sabor stigla na mjesto Habijana koji je tada preuzeo Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja.

-Činjenica da sam kao načelnica Općine Lobor po drugi put u Hrvatskom saboru priznanje je prije svega našem kraju, našem Loboru, ali i potvrda rezultata koje imamo u našoj Općini. Sav svoj rad i znanje, kao i u prethodnom sazivu, posvetit ću daljnjem razvoju našega kraja, naše županije, kako bi projekte postavili visoko na listi prioriteta – zaključila je Jembrih.

sjever.hr
16.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.