Now Reading:
Najavljen program ovogodišnje Maturantike, zamjenica župana Silvija Zagorec poručila: Varaždinska županija ponosna je na svoje maturante
Full Article 3 minutes read

Najavljen program ovogodišnje Maturantike, zamjenica župana Silvija Zagorec poručila: Varaždinska županija ponosna je na svoje maturante

Već tradicionalno, maturnati u Varaždinskoj županiji svoje će završne dane srednjoškolskog obrazovanja proslaviti uz Maturantiku, manifestaciju koja traje tri dana i donosi niz sportskih i zabavnih sadržaja.

Ove je godine 1.775 učenika završnih razreda srednjih škola iz Varaždinske županije, a program Maturantike koja će se odvijati od 22. do 24. svibnja najavljen je u srijedu.

Događanja tijekom ta tri dana zajednički organiziraju Policijska uprava varaždinska, Varaždinska županija, Grad Varaždin i Koncertni ured Varaždin, partneri na projektu su Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin i Školski sportski savez Varaždinske županije, a održavanje podupiru Savjet mladih Varaždinske županije i Savjet mladih Grada Varaždina.

Zamjenica župana Silvija Zagorec posebno je istaknula odličnu suradnju s Gradom Varaždinom i PU varaždinskom na čiju je inicijativu program osmišljen.

-Program je isključivo preventivnog karaktera jer želimo da naši maturanti na veseo i dostojanstven način, da u sigurnom okruženju, u sigurnim uvjetima, završe svoje srednjoškolsko obrazovanje. Program će se odvijati na prostoru Parka mladih u Varaždinu i trajat će tri dana. Počinje u srijedu mimohodom maturanta te se taj dan bira i najodora, a za pobjednički razred. Varaždinska županija je osigurala i nagrade – rekla je županova zamjenica.

Drugi će dan Maturantike biti sportski dan, a za one najupornije, najizdržljivije, Zaklada Sveti Mihael je osigurala nagrade.

-Maturantika završava u petak, točno u podne, kada će se na Kapucinskom trgu plesati quadrilla, te pozivam sve građane da dođu podržati i mimohod, kao i ples jer je više nego ikad potrebno da svi zajedno pošaljimo snažnu poruku mira. Plesu quadrille odazvala su se 454 maturanta i na to smo iznimno ponosni – istaknula je Zagorec.

Varaždinska je županija ponosna i na svije maturante, dodala je, zato što su im partneri u provođenju ovog projekta, zaista jedinstvene i posebne manifestacije.

-Srednje škole Varaždinske županije su nadaleko poznate po kvalitetnom radu. Vjerujem da ste kroz svoje obrazovanje stekli čvrste temelje, bilo da ćete se odlučiti za nastavak školovanja ili ćete krenuti ka tržištu rada. Želimo vam puno uspjeha, želimo da budete hrabri, ustrajni i mudri u svojim odlukama, a Varaždinska županija se zaista ponosni svima vama i želimo vam puno uspjeha – poručila je zamjenica Zagorec.

Danijela Vusić, pročelnica varaždinskog Gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti istaknula je da se Maturantika održava već godinama, na zadovoljstvo maturanata, ali i organizatora.

-Moram spomenuti veliku pomoć Policijske uprave varaždinske jer se tako naši maturanti osjećaju sigurno, a s druge strane i uče o preventivnim akcijama – rekal je Vusić.

Zahvalila je svim partnerima na projektu, a maturantima kojima slijedi burno razdoblje – matura, poželjela je puno uspjeha.

-Bez obzira gdje nakon toga bili, nadam se da će se sjetiti svoga grada, a nakon završenog školovanja da se vrate u Varaždin – kazala je Vusić.

Novinarima, ali i maturantima, kratko se obratio i načelnik PU varaždinske Predrag Benčić.

-Organizirat ćemo građanske mješovite ophodnje s građanima, s profesorima i roditeljima, a sve s ciljem da se naši maturanti osjećaju sigurno i da te zadnje dane srednjoškolskog obrazovanja provedu u ozračju veselja i dobrog raspoloženja. Svim maturantima želim, prije svega, uspjeh na maturi, a da nakon toga s jednakim entuzijazmom pristupe novom životu, a to je ili daljnje školovanje ili tržište rada te da im ova Maturantika ostane u lijepom sjećanju – rekao je Benčić.

a.kučić/sjever.hr
15.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.