Now Reading:
Evo kako u tvrtki najjačeg zagorskog gospodarstvenika dolaze do kvalitetne radne snage….
Full Article 2 minutes read

Evo kako u tvrtki najjačeg zagorskog gospodarstvenika dolaze do kvalitetne radne snage….

U Hrvatskoj je manje od 100 tisuća nezaposlenih što je možda i najmanji broj u dosadašnjih tridesetak godina. Zbog toga poslodavci imaju sve veće probleme jer je na tržištu radne snage sve manji broj kvalitetnih i stručnih kadrova. Zbog toga je naravno i sve veći uvoz strane radne snage.

A u nedostatku domaćih zapošljavanju stranih radnika okrenula se tvrtka Kamgrad. Vlasnik tvrtke Dragutin Kamenski, inače najjače građevinske tvrtke u Hrvatskoj, pojasnio je kako tvrtka krajem 2016. nije imala stranu radnu snagu da bi krajem 2022., a posebno 2023. moglo se reći da je udio domaćeg proizvodnog kadra minoran u odnosu na strance.

A da bi tvrtka zadovoljila potrebu za kvalitetnom radnom snagom unutar kadrovske službe postoji dio koji je angažiran isključivo samo na pronalasku novih zaposlenika:

-Unutar svoje kadrovske službe, jedan dio te službe radi isključivo na privlačenju domaćih radnika i radnika iz okruženja. Oni putuju, obilaze, idemo u škole, nudimo stipendije, pokušavamo doći do informacija tko od naših radnika radi vani i s njima stupiti u kontakt da im ponudimo mogućnost povratka u Hrvatsku – pojasnio je Kamenski.

s.kalajdžija/sjever.hr 15.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.