Now Reading:
Vozio auto bez tablica i vozačke dozvole te odbio  test na droge, dobio je ‘paprenu’ kaznu
Full Article 50 second read

Vozio auto bez tablica i vozačke dozvole te odbio  test na droge, dobio je ‘paprenu’ kaznu

U ponedjeljak, 13. svibnja u 7:40 sati preloški policajci prilikom nadzora cestovnog prometa u Prelogu, Ulici Vladimira Nazora, zaustavili su 46-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom, bez istaknutih registarskih oznaka.

Provjerom putem evidencije registracije vozila i prometnih isprava utvrđeno je kako je 46-godišnjak upravljao automobilom kojem je na izvanrednom tehničkom pregledu utvrđena tehnička neispravnost vozila. Ujedno, upravljao je automobilom bez položenog vozačkog te se nakon zaustavljanja odbio podvrgnuti ispitivanju prisutnosti droga u organizmu. 

Na poziv policijskih službenika 28-godišnja suvozačica je predala smotuljak ispunjen drogom marihuanom ukupne mase 1,8 grama. Droga je oduzeta od 28-godišnjakinje te će se protiv okrivljene zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, podnijeti optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel).

Vozač osobnog automobila zbog  počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, sankcioniran je novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 2 900 eura.   

FOTO: Ilustracija

sjever.hr 14.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.