Now Reading:
Avantura na Dravi ponovo okupila veliki broj sudionika
Full Article 2 minutes read

Avantura na Dravi ponovo okupila veliki broj sudionika

Festival su Varaždinska županija i Turistička zajednica Varaždinske županije prvi puta organizirali 2022. godine, a zbog iznimnog interesa za ovakvom vrstom aktivnosti događaj je održan i ove godine nastavljajući upoznavati stanovnike Županije i njihove goste s ovom riznicom velike biološke raznolikosti, okružene bogatom kulturnom baštinom i gostoljubivim ljudima, a što dravsko područje čini savršenim okruženjem za biciklističku i riječnu avanturu.

Sudionike je ispred organizatora pozdravila zamjenica župana Silivija Zagorec koja je istaknula kako Varaždinska županija ima sve predispozicije za razvoj visoko kvalitetnog turizma, što uključuje i cikoturizam.

-Kako bi se to postiglo potrebno je efikasno upravljati razvojem turizma i pratiti njegovu kvalitetu. Mi želimo razviti destinaciju koja će biti okosnica održivog turizma, a koji kombinira tehnološke inovacije sa očuvanjem prirodnog i kulturnog okoliša. Usmjeravanjem razvoja turizma koji u obzir uzima sve utjecaje, dolazimo do turističkog proizvoda koji pozitivno utječe ne samo na turiste, nego i na lokalne pružatelje usluga, kao i lokalno stanovništvo – istaknula je Zagorec dodavši kako su se prve godine nadali dobrom odazivu kao i ideji da će fesstival postati tradicija i održavati se svake godine.

Avantura je krenula biciklijadom od Franjevačkog trga u Varaždinu, nasipom uz rijeku Dravu, do River Rancha u Svibovcu Podravskom, gdje su sudionici nakon kraćeg predaha krenuli na neku od ponuđenih avantura na samoj rijeci Dravi koje su se mogle izabrati prilikom prijave na festival. Pod budnim okom iskusne ekipe More Adventure agencije koja je bila zadužena za cijelu organizaciju i sve sigurnosne aspekte, sudionici su se okušali u vožnji kajakom ili SUP-om, doživjeli adrenalin raftinga i uživali u edukativnoj šetnji predivnim prirodnim okruženjem rijeke Drave uz stručno vodstvo.

Posebno za najmlađe ove godine je pripremljena vrlo zanimljiva radionica pod nazivom „Mala Dravantura“. U sklopu nje su animatori s višegodišnjem iskustvom boravka u prirodi djecu učili kako se spremiti za odlazak u prirodu, koju opremu sobom ponijeti, te kao izraditi skrovište i zapaliti vatru na primitivan način.

Cilj je bio pokazati ljepotu Drave sa svojim okruženjem kroz pravu avanturu i različite sadržaje koji su za stanovnike Varaždinske županije, ali i za goste iz drugih županija i zemalja, dostupni kroz cijelu godinu.

sjever.hr 13.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.