Now Reading:
Župan Kolar dodijelio nagrade najboljim učenicima na natjecanju u sklopu projekta “Znanjem do energetskih ušteda“
Full Article 2 minutes read

Župan Kolar dodijelio nagrade najboljim učenicima na natjecanju u sklopu projekta “Znanjem do energetskih ušteda“

Završni dan projekta „“Znanjem do energetskih ušteda za učenike osam srednjih škola s područja Krapinsko-zagorske županije održan je u Energetskom centru Bračak, gdje je održano i prigodno natjecanje učenika.

Najboljima i njihovim mentorima nagrade je uručio župan Željko Kolar, koji je tom prilikom istaknuo da pokušavamo pratiti trendove i ulažući ovako u edukacije i znanje da vi budete spremni pratiti ono što se događa u Europi i svijetu.

Mogu reći da ovdje u Energetskom centru Bračak rade najbolji stručnjaci na području energetske učinkovitosti i budite ponosni što ste učili od najboljih – naglasio je Kolar.

Pomoćnica ravnatelja Regionalno energetsko klimatske agencije Sjeverozapadne Hrvatske Ivana Benković podsjetila je da projekt Znanjem do energetskih ušteda Krapinsko-zagorska županija provodi zajedno sa REGEA-om već okruglih 15 godina.

Do sada je kroz projekt obuhvaćeno gotovo 2000 učenika srednjih škola. Ove godine održano je 9 predavanja za 230 učenika drugih razreda u 8 od 9 srednjih škola – rekla je pomoćnica Benković te napomenula da će se do kraja svibnja održati i 17 radionica u 5 osnovnih škola te 5 vrtića s ukupno 9 predavanja za 180 djece predškolske dobi. Za djecu u vrtiću tiskane su i bit će podijeljene bojanke o klimi i energiji. Svake godine odabire se 5 novih OŠ i vrtića koji sudjeluju u projektu.

Nakon natjecanja učenici su obišli zgradu dvorca Bračak gdje su mogli vidjeti i čuti o implementiranim mjerama energetske učinkovitosti i primjeni obnovljivih izvora energije u dvorcu te je organiziran posjet kotlovskom postrojenju i fotonaponskoj elektrani u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana.

sjever.hr 12.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.