Now Reading:
PROGNOZA Danas sunčano, poslijepodne mogući pokoji pljusak
Full Article 1 minutes read

PROGNOZA Danas sunčano, poslijepodne mogući pokoji pljusak

Prema podacima sa DHMZ-a, danas nas očekuje sunčano vrijeme, sredinom dana i poslijepodne na kopnu lokalni razvoj oblaka uz mogućnost za pokoji pljusak, ponajprije na istoku zemlje.

Vjetar slab, mjestimice do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu umjerena i jaka bura u još ujutro pod Velebitom s olujnim udarima, poslijepodne prolazno sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni vjetar. Najniža temperatura zraka od 6 do 11, na Jadranu od 14 do 19, a najviša većinom između 20 i 26 °C.

Biometeorološka prognoza

Iako atmosferski uvjeti nad našim krajevima neće biti posve stabilni, biometeorološke prilike će u većini krajeva biti povoljne. Sunčano vrijeme uz ugodne i, dobu godine, primjerene temperature zraka neće otežavati zdravstvene tegobe kroničnih bolesnika, a pridonijet će dobrom raspoloženju meteoropata. U drugom dijelu dana, ponajprije na istoku zemlje, dnevni razvoj oblaka meteoropatima može narušiti raspoloženje no taj se utjecaj ne procjenjuje kao značajan. U slučaju duljeg boravka na otvorenom treba pripaziti na visok indeks UV zračenja.

sjever.hr

11.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.