Now Reading:
DV Bubamara iz Donje Stubice najbolji na 20. Olimpijadi dječjih vrtića
Full Article 2 minutes read

DV Bubamara iz Donje Stubice najbolji na 20. Olimpijadi dječjih vrtića

U Zaboku se u petak održala 20. Olimpijada dječjih vrtića na kojemu je sudjelovalo 688 vrtićanaca iz 19 dječjih vrtića s područja Krapinsko-zagorske županije. Ujedno je Krapinsko-zagorska županija županija gdje najviše vrtićanaca sudjeluje na festivalu, a natjecali su se u nogometu, trčanju, štafeti, skoku u dalj s mjesta, bacanju loptice u daljinu i rukometu. Tako je na nogometnom igralištu na sportskim terenima Nogometnog kluba Mladost u Zaboku bilo zaista živo i veselo te prepuno dječjeg smijeha.

Tradicionalno, ovu jednu od ljepših i zabavnijih manifestacija, ali sigurno najveseliju, svake godine podržava i Krapinsko-zagorska županija, a ove godine izaslanik župana bio je gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj koji je naglasiokako je ova manifestacija, koliko god bila vesela, izuzetno važna.

Sportom djecu trebamo učiti od najranije dobi kako bismo im stvorili zdrave navike, maknuli ih od ekrana – dodao je Vešligaj istaknuvši kako je sport dio predškolskog odgoja.

Na kraju natjecanja uvijek se proglašavaju oni najbolji, iako su se svi dobro zabavljali, tako je prvo mjesu u ukupnom porektu osvojio DV Bubamara iz Donje Stubice, drugo mjesto pripalo je DV Naša radost iz Pregrade, a treće mjesto DV Zipkica iz Zaboka.

msopek/sjever.hr 11.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.