Now Reading:
Župan Stričak ugostio odgojiteljice iz Španjolske i Slovenije koje u Varaždinskoj županiji borave u sklopu Erasmus programa
Full Article 2 minutes read

Župan Stričak ugostio odgojiteljice iz Španjolske i Slovenije koje u Varaždinskoj županiji borave u sklopu Erasmus programa

U Dječjem vrtiću „Dječji svijet“ iz Varaždina ovaj tjedan borave odgojiteljice iz Kraljevine Španjolske i Slovenije u sklopu dva odvojena Erasmus+ projekta. Odgojiteljice iz Španjolske dolaze u sklopu programa iz kompleksa vrtića i škole „Annexa Joan Puigbert“ smještenog u provinciji Girona, dok odgojiteljice iz Slovenije dolaze u sklopu programa iz privatnog vrtića „Vesela hiša“ koji radi po Montessori programu u Celju.

U okviru sudjelovanja u spomenutom programu, odgojiteljice su posjetile i Županijsku palaču u kojoj ih je ugostio župan Varaždinske županije Anđelko Stričak upoznavši ih pritom s povijesnim znamenitostima te prirodnim ljepotama Varaždinske županije.

– Upoznao sam drage goste iz Slovenije i Kraljevine Španjolske s našim povijesnim i kulturnim znamenitostima, prirodnim ljepotama te sam im predstavio mnogobrojne projekte koje provodimo na području obrazovanja, turizma, poljoprivrede i zdravstva. Uvijek je lijepo kada sve ono što radite možete prezentirati drugima, a mi u Varaždinskoj županiji imamo zaista puno toga za pokazati. Čestitam vrtiću „Dječji svijet“ na sudjelovanju u ovakvim programima u kojima stječu nova iskustva i znanja, ali i prenose drugima svoje stečeno iskustvo- rekao je župan Stričak.

Zahvalivši se županu na srdačnom prijemu, Sanja Hajdin iz Dječjeg vrtića „Dječji svijet“ je naznačila kako je cilj programa partnere upoznati s načinom rada vrtića te na koji način željene metode rada primijeniti u vlastitim ustanovama.

– U našem vrtiću gošće su upoznale način rada koji je u potpunosti prilagođen i planiran prema potrebama i interesima svakog djeteta. U vrtiću se vrlo rado prezentiraju primjeri dobre prakse i pomažu oblikovati smjernice za njihovo provođenje u drugoj sredini. Ove godine u našem vrtiću očekujemo posjete kolega i kolegica iz drugih zemalja, poput Portugala i Španjolske, ali očekujemo i studente predškolskog odgoja iz Njemačke koji će svake godine odrađivati obaveznu praksu – rekla je Sanja Hajdin.

Nakon prijema kod župana, odgojiteljice su u pratnji direktora Turističke zajednice Varaždinske županije Gorana Mališa posjetile Centar za posjetitelje.

sjever.hr

10.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.