Now Reading:
Filmska akcija u središtu Varaždina
Full Article 3 minutes read

Filmska akcija u središtu Varaždina

Međunarodni dan sestrinstva Sveučilište Sjever je u suorganizaciji s PU varaždinskom obilježilo na veoma atraktivan i zanimljiv način. U središtu Varaždina održana je pokazna vježba u kojoj je prikazana akcija žurnih službi u situaciji pljačke banke te demonstrirana odlična spremnost i koordinacija svih žurnih službi.

-Imali smo priliku vidjeti kako bi sastavnice domovinske sigurnosti reagirale u slučaju pljačke banke, pucnjave, jurnjave i ranjavanja, a uvjerili smo se da su sve sastavnice dobro opremljene i osposobljene – istaknuo je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak te podsjetio da Varaždinska županija u suradnji s civilnom zaštitom projektira Regionalni centar civilne zaštite Varaždin, dok je u suradnji s Vladom i resornim ministarstvom proteklih nekoliko godina nabavljeno 14 vatrogasnih vozila.

-Kao osnivač Nastavnog zavoda za hitnu medicinu svakodnevno ulažemo u njihovu opremu i vozila. Prepoznali smo i potrebu da se policijski službenici educiraju o tome kako pružiti prvu pomoć unesrećenima, jer su oni često prvi koji se zateknu na mjestu događaja. Upravo zato smo podržali edukaciju na Odjelu za sestrinstvo Sveučilišta Sjever – istaknuo je župan Stričak.

Sveučilište Sjever i njegov Odjel za sestrinstvo svojim brojnim aktivnostima daje snažnu potporu lokalnoj zajednici, naglasio je prorektor Sveučilišnog centra Varaždin, Damir Vusić.

-Pokretanjem specijalizacije u području hitne medicine dan je veliki obol dodatnim kompetencijama koje djelatnici Zavoda za hitnu medicine posjeduju. Na Sveučilištu Sjever pokrenuli smo i tečaj taktičke medicine, a danas smo imali priliku vidjeti naše završene polaznike i njihovu spremnost u izazovnim situacijama kao što je prikazana pokaznom vježbom – istaknuo je prorektor Vusić.

Sveučilištu Sjever je na uspješnoj organizaciji ovako zahtjevnog događaja čestitao i gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj.

-Nota humanosti koja se pokazuje već gotovo 200 godina kod naših medicinskih sestara i tehničara je nešto što se njeguje i educira na Sveučilištu Sjever – naglasio je gradonačelnik Bosilj i zaključio kako se građani Varaždina mogu osjećati sigurnima.

Pokrovitelji pokazne vježbe “Zajedno 2024” su Varaždinska županija i Grad Varaždin, a uz Sveučilište Sjever suorganizator je Policijska uprava varaždinska čiji je načelnik, Predrag Benčić naglasio koliko je važna komunikacija i učinkovitost rada svih žurnih službi.

-Današnjim prikazom smo se uvjerili u sinergiju i uigranost u zahtjevnim situacijama kakva je bila ova, prikazana na Kapucinskom trgu u Varaždinu – zaključio je načelnik Benčić.

Vještine spašavanja i akcije demonstrirali su djelatnici partnera ovog događanja PU varaždinske, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, Opće bolnice Varaždin, Javne vatrogasne postrojbe grada Varaždina, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, te sanitetskog tima Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

Akciju u središtu Varaždina pratili su brojni građani, a ujedno su imali priliku detaljnije upoznati rad svih žurnih službi. Uoči Međunarodnog dana sestrinstva, koji se u cijelom svijetu obilježava 12. svibnja u čast rođenja i sjećanja na Florence Nightingale, utemeljiteljice modernog sestrinstva, još smo se jednom podsjetili na požrtvovan i predan rad svih medicinskih sestara i tehničara.

sjever.hr
10.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.