Now Reading:
U Varaždinu ove nedjelje tisuću mažoretkinja na 27. Državnom prvenstvu u mažoret plesu
Full Article 2 minutes read

U Varaždinu ove nedjelje tisuću mažoretkinja na 27. Državnom prvenstvu u mažoret plesu

Varaždinske mažoretkinje ove godine obilježavaju svoju 30. obljetnicu, a tim će povodom ovog vikenda ugostiti brojne mažoret timove iz svih krajeva Hrvatske na 27. Državnom prvenstvu u mažoret plesu. Prvi će puta tako Varaždinske mažoretkinje biti domaćin ove velike manifestacije koju provodi Hrvatski Mažoret Savez.

Pokrovitelj Prvenstva je grad Varaždin, a nedjeljnim natjecanjima ponajboljih hrvatskih mažoretkinja u dvorani Arena prethodit će jutarnji mimohod i postrojavanje svih sudionica ispred gradske vijećnice na Korzu, gdje će sudionike i organizatore prigodnim riječima pozdraviti varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, koji će za predvodnice mažoret timova i njihove voditelje u Vijećnici upriličiti svečani prijem.

Službena natjecanja u Areni započinju u nedjelju u 11 sati, a mažoretkinje će se natjecati u kadetskim, juniorskim i seniorskim disciplinama štapom i palicom po grupama te u solo i duo nastupima s ukupno 40 formacija, 46 neformacija i 239 nastupa Prvog i Višeg koraka. Sve će to pratiti žiri od osam viših nacionalnih sudaca, koji će po završetku nastupa donijeti odluku o plasmanu te dodijeliti medalje i pehare. Najuspješnije će mažoretkinje po kategorijama ostvariti plasman na Europsko prvenstvo u mažoret plesu, koje će u kolovozu ove godine biti upriličeno u Srbiji.

Kako bi odali poštovanje dugogodišnjem predsjedniku Varaždinskih mažoretkinja, osnivaču i prvom predsjedniku Hrvatskog Mažoret Saveza, delegacija HMS-a će u subotu obići posljednje počivalište svog osnivača Anđelka Zorkovića.

-Potpora čelnika grada Varaždina uz donacije nekolicine varaždinskih tvrtki i pojedinaca svakako je olakšala pripremu Državnog natjecanja mažoretkinja, koje će se prvi puta u 30 godina dugoj povijesti Varaždinskih mažoretkinja upriličiti upravo u baroknom gradu, stoga svim sponzorima i donatorima, kao i brojnim volonterima koji će sudjelovati u organizaciji i provedbi ove velike manifestacije, a posebno Varaždinskim mažoretkinjama iskreno zahvaljujemo u ime Hrvatskog Mažoret saveza – kazao je predsjednik HMS-a Alen Šćuric.

Ulaz u dvoranu Arena tijekom natjecanja u nedjelju od 11 sati za posjetitelje biti će besplatan.

sjever.hr
09.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.