Now Reading:
U Varaždinskim Toplicama stanje sigurnosti i dalje zadovoljavajuće
Full Article 2 minutes read

U Varaždinskim Toplicama stanje sigurnosti i dalje zadovoljavajuće

Stanje sigurnost na području Grada Varaždinskih Toplica na zadovoljavajućoj je razini, potvrđeno je to na sjednici Vijeća za komunalnu prevenciju održanoj u četvrtak.

O stanju sigurnosti Vijeće je izvijestio načelnik Policijske postaje Novi Marof Nikola Beštek koji je rekao kako je stanje sigurnosti dobro, istaknuvši kako najveći problem predstavljaju krađe i teške krađe.

Tako je na području grada protekle godine zabilježeno ukupno 87 kaznenih djela, što je povećanje za 4 posto u odnosu na 2022. godinu. Najviše kaznenih djela zabilježeno je u segmentu gospodarskog kriminaliteta gdje su zabilježena 33 kaznena djela, u odnosu na 6 njih koliko ih je bilo 2022. godine. Najveći pad zabilježen je u segmentu droga gdje je zabilježen pad od 58 posto, a zabilježen je i pad kaznenih djela na štetu mladeži i obitelji.

Pao je i broj prometnih nesreća, pa je tako u 2023. godini bilo njih 18 što je pad za 42 posto u odnosu na 2022. godinu.

U protekloj godini postavljene su dvije nadzorne kamere, za što je načelnik Beštek istaknuo kako su Varaždinske Toplice pozitivan primjer te da se radi o sigurnom gradu bez težih kaznenih djela.

Gradonačelnica Grada Varaždinske Toplice Dragica Ratković istaknula je kako im je važna sigurnost svih sudionika u prometu te pohvalila suradnju sa policijom i sa svim sudionicima Vijeća za prevenciju kriminaliteta. Ujedno se osvrnula i na problem Društvenog doma u Jalševcu Svibovečkom gdje je postavljena ograda i netko ju redovno razvaljuje. Ujedno je kao jedan od problema istaknuto i kupanje na arheološkom lokalitetu zbog potencijalnih nesretnih slučajeva.

sjever.hr

09.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.