Now Reading:
Radnici Varteksa najavili veliki prosvjed na Korzu, danas razgovarali s ministrom Habijanom
Full Article 2 minutes read

Radnici Varteksa najavili veliki prosvjed na Korzu, danas razgovarali s ministrom Habijanom

Četvrti je dan štrajka radnika varaždinskog Varteksa, nekad tekstilnog diva, a danas tvrtke čijim radnicima još nije isplaćen ni dio plaće za veljaču.

Tomislav Rajković, predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske rekao je da su u četvrtak rano ujutro, na njihov zahtjev, razgovarali s ministrom gospodarstva i održivog razvoja Damiron Habijanom.

-Zahvaljujem ministru što nas je primio te nam rekao da i on i Vlada daju potporu da se riješi situacija u Varteksu na pozitivan način. Oni imaju puno razumijevanja za radnike i interesa da se situacija riješi na pozitivan način i napravit će sve u okviru svojih zakonskih mogućnosti, s obzirom da se radi o privatnoj tvrtki – rekao je Rajković.

Najavio je da će radnici Varteksa u petak u 10 sati u prosvjednoj povorci krenuti od tvornice do trgovine Varteksa na Trgu kralja Tomislava u Varaždinu, gdje će održati konferenciju za novinare.

Na pitanje je li točna informacija da će Jelena Bošnjak, koja je posljednja dva mjeseca šefica Uprave Varteksa, odstupiti sa svoje dužnosti, Rajković je odgovorio da je ista vijest koja je objavljena u medijima poslana i Nadzornom odboru Varteksa.

Podsjetimo, portal 24 sata objavio je izjavu Jelene Bošnjak u kojoj se ističe:

-Zbog prevelikih obaveza oko modnih revija i svojih obaveza u Dalmaciji, izjavljujem da ću odstupiti sa dužnosti člana uprave Varteksa te sam već zamolila Nadzorni odbor da mi nađe zamjenu. Iza sebe ostavljam mlade i perspektivne ljude. Vjerujem da će uspjeti.

-Naša predstavnica Sindikata i članica Nadzornog odbora nas je izvijestila da je dobila mail, odnosno obavijest od gospođe Bošnjak. Mi očekujemo u najskorije vrijeme da se postavi nova uprava, stručna, s kvalitetnim menadžmentom koja bi izvukla Varteks iz ove situacije – zaključio je Rajković.

a.kučić/sjever.hr
09.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.