Now Reading:
Pijan, bez vozačke i neregistriranim motociklom naletio na biciklista, obojica su ozlijeđeni 
Full Article 2 minutes read

Pijan, bez vozačke i neregistriranim motociklom naletio na biciklista, obojica su ozlijeđeni 

U srijedu, 8. svibnja oko 22,30 sati na državnoj cesti između Palovca i Donjeg Pustakovca dogodila se prometna nesreća u kojoj je 25-godišnji vozač (nema vozačku dozvolu upisanu kategoriju kojom upravlja i u vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih bodova) upravljao neosiguranim i neregistriranim motociklom marke “Yamaha”  s 1,85 g/kg alkohola u krvi.

Vozilom se nije kretao što bliže desnom rubu kolnika i na udaljenosti od njega i s obzirom na brzinu kretanja vozila i uvjete prometa ne ugrožava druge sudionike u prometu i ne izlaže sebe opasnosti.

Zbog toga je u zavoju vozilom u potpunosti prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera gdje je motociklom udario u bicikl kojim je kolnikom ceste iz suprotnog smjera upravljao 48-godišnjak koji nije bio označen reflektirajućim prslukom i kada na biciklu noću nije imao upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno svjetlo crvene boje na stražnjoj strani.

Uslijed udara došlo je do odbacivanja vozača bicikla i bicikla te pada na prometnu traku, nakon čega i do prevrtanja motocikla i pada vozača na kolnik.

Motociklist je za vrijeme vožnje na glavi nosio propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu.

Vozači su vozilima hitne pomoći prevezeni u Opću bolnicu Varaždin, gdje je vozač bicikla zadržan na odjelu intenzivnog liječenja, dok je motociklist nakon pregleda prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je zadržan na liječenju. Ozljede će se za oba vozača okvalificirati naknadno. 

Privremeno je oduzet motocikl marke “Yamaha”, zbog oštećenja vitalnih dijelova vozila u prometnoj nesreći te su motocikl i bicikl vozilom vučne službe prevezeni u dvorište Policijske uprave međimurske radi eventualnog vještačenja.

Za vrijeme i tijekom obavljanja očevida 8. svibnja od 22:50 sati do 9. svibnja do 1:20 sati dionica državne ceste D3 bila je zatvorena za sav promet te se isti odvijao okolnim naseljima.

FOTO: PU međimurska

sjever.hr 09.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.