Now Reading:
Hrvatska u polufinalu Europskog nogometnog prvenstva gradonačelnika i načelnika, u repki gradonačelnik Vešligaj i načelnik Posavec
Full Article 2 minutes read

Hrvatska u polufinalu Europskog nogometnog prvenstva gradonačelnika i načelnika, u repki gradonačelnik Vešligaj i načelnik Posavec

Još jedna lijepa vijest o uspjehu naših predstavnika u Europi. Naime, osim što smo zahvaljujući Baby Lasagni u finalu Eurosonga, Hrvatska je i u polufinalu Europskog prvenstva gradonačelnika u nogometu.

Reprezentacija hrvatskih gradonačelnika već godinama sudjeluje na Europskom prvenstvu gradonačelnika i načelnika, a ovo je prvi put da su izborili ulazak finale turnira koji se ove godine održava u njemačkom Lepizigu, prenosi Gradonačelnik.hr.

Naši gradonačelnici i načelnici ulazak u finale izborili su pobjedom nad najtežim protivnikom – Slovačkom. Ključni ljudi za pobjedu bili su, kako prenosi portal sportalo.hr, slavonski gradonačelnici, još uvijek aktivni nogometaši, Matko Šutalo, gradonačelnik Valpova redovito brani boje Croatije Marjančaci te Josip Budimir gradonačelnik Kutjeva s kojim igra u Trećoj NL Istok.

Zanimljiva je usporedba – Slovačka ima 3.000 gradonačelnika, Njemačka 11.000, a Italija 8.000 pa je time i uspjeh naše reprezentacije još veći. U polufinalu Hrvatsku čeka Rumunjska, a u slučaju pobjede za titulu najbolje momčadi Europe borit će se protiv boljeg iz dvoboja Češke i Ukrajine, donosi Gradonačelnik.hr.

Hrvatsku reprezentaciju, uz Šutala i Budimira, čine još: gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec, kao predstavnici županija sa sjevera te gradonačelnik Zadra Branko Dukić, Solina Dalibor Ninčević,, Vrgorca Mile Erceg, Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan, Raba Nikola Grgurić i Benkovca Tomislav Bulić.

foto: sportalo.hr
sjever.hr/gradonacelnik.hr
09.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.