Now Reading:
Župan Stričak i gradonačelnik Batinić obišli radove na aglomeraciji na području Ivanca
Full Article 2 minutes read

Župan Stričak i gradonačelnik Batinić obišli radove na aglomeraciji na području Ivanca

U utorak je u Ivancu održana Konferencija za novinare na kojoj je predstavljen projekt “Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracije Ivanec” vrijedan 34 milijuna eura od kojih Grad Ivanec iz svog proračuna izdvaja 1,5 milijun eura. Sustavom za pročišćavanje otpadnih voda Ivanec obuhvaćeno će biti 11.000 stanovnika u gradu Ivancu i naseljima Gečkovec, Kaniža, Vuglovec, Jerovec, Ivanečko Naselje, Ivanečki Vrhovec, Lančić, Knapić, Prigorec, Punikve, Vitešinec i Salinovec.

Radovi na aglomeraciji započeli su u studenom 2021. godine dok se završetak planira u prosincu ove godine. Od planiranih 36 kilometara kanalizacijskih cjevovoda do sada je rekonstruirano 34 kilometara, a projektom su se nabavila i tri nova specijalna vozila za čišćenje sustava odvodnje, pražnjenje septičkih i sabirnih jama koje su svi nazočni prije obilaska gradilišta razgledavali.

Uz gradonačelnika Ivanca Milorada Batinića te zamjenika generalnog direktora Hrvatskih voda Davora Vukmirića i direktora VGO za Muru i gornju Dravu Milana Reze, radove je obišao i varaždinski župan Anđelko Stričak koji je istaknuo kako se na području Varaždinske županije planira graditi sedam aglomeracija.

Aglomeracija Varaždinske Toplice je završena, a aglomeracija Varaždin i ova u Ivancu su pri kraju. Njima se njima priključenje na sustav kanalizacije omogućiti za gotovo trećinu stanovnika Varaždinske županije. Aglomeracije nisu samo komunalni projekt, nego je još važnija zaštita okoliša, da se očuva najvrednije i najznačajnije, a to su vode. Još dvije aglomeracije, Ludbreg i Novi Marof, su projektirane, dok su tri u pripremi, Lepoglava, Veliki i Mali Bukovec. U svim naseljima koja neće biti obuhvaćena ovim projektima, prići ćemo izgradnji manjih, „točkastih“ aglomeracija – rekao je župan Stričak i zahvalio Vladi RH bez čijih odluka ne bi bilo ni projekata spomenutih aglomeracija.

Kako je spomenuto, Grad Ivanec sufinancira šest posto vrijednosti projekta, a gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić je zahvalio izvođačima na tempu i poštivanju dinamike radova.

– Spremni smo za rješavanje problema i iznalaženje rješenja kako da se građanima olakša suživot s radovima i prometovanje oštećenim prometnicama u nadolazećem razdoblju do konačnog okončanja projekta – naveo je Batinić.

sjever.hr

08.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.