Now Reading:
Varaždinska bolnica umjetničkom izložbom obilježila Dan medicinskih sestara i tehničara
Full Article 2 minutes read

Varaždinska bolnica umjetničkom izložbom obilježila Dan medicinskih sestara i tehničara

Opća bolnica Varaždin u proteklih nekoliko dana provodi različite aktivnosti unutar ustanove i van nje kako bi na poseban način obilježili Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara koji se obilježava 12. svibnja. Tim je povodom u srijedu održana prigodna svečanost i umjetnička izložba djelatnika bolnice.

Prisutne je pozdravio ravnatelj Opće bolnice Varaždin, Damir Poljak, koji je istaknuo kako medicinske sestre i tehničari za zdravstveni sustav čine nemjerljivo mnogo.

– Ono što činimo svi zajedno na dobrobit pacijenata, na poboljšanje uvjeta i kvalitete života svih naših sumještana, možemo zahvaliti cijeloj jednoj organizacijskoj strukturi koju svi zajedno gradimo – poručio je ravnatelj Poljak te svim medicinskim sestrama i tehničarima čestitao njihov dan.

Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Željka Gajski i glavna sestra bolnice tim je povodom rekla kako se Danom medicinskih sestara i tehničara obilježava njihova cjelokupna uloga koju imaju u zdravstvenom sustavu ujedno naglasivši i zajedništvo i veliku sestrinsku obitelj.

– Važno je napomenuti da se sestrinstvo susreće sa strašno velikim izazovima, a jedan od njih je zasigurno manjak i nedostatak medicinskih sestara. Svakako da to utječe na organizaciju koju imamo u sestrinskoj službi i dogovor koji moramo dati na brojne medicinsko-tehničke zahvate i sestrinske intervencije, ali sve s ciljem pružanja kvalitetne zdravstvene skrbi – kazala je Gajski.

Ispred Varaždinske županije Dan medicinskih sestara i tehničara čestitala je predsjednica Savjeta za zdravlje Varaždinske županije, Spomenka Kiđemet Piskač, koja je pohvalila izložbu.

– Netko je rekao da velika umjetnička djela ne može napraviti maleni čovjek. Ova sva djela su velika upravo zbog toga jer su ih napravili veliki ljudi, a to su naše medicinske sestre i tehničari koji se požrtvovno 24 sata dnevno brinu o našim pacijentima – rekla je Kiđemet Piskač.

Na svečanosti su umjetnicima uručene i zahvalnice, a ispred umjetnika obratila se Tanja Novoselec koja se zahvalila svima koji su sudjelovali u izložbi.

– Bez obzira na njihov posao koji je izuzetno težak i zahtjevan, nikad nas nisu zaboravile i svake godine organiziraju izložbu i zovu nas izlagače – rekla je Novoselec.

Dodajmo da su medicinskim sestrama i tehničarima njihov dan čestitali i član Upravnog vijeća Opće bolnice Varaždin, Alen Leverić, pročelnik službe za interne bolesti Željko Vojnović te pomoćnica ravnatelja za kvalitetu, Larisa Čmelak.

sjever.hr

08.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.