Now Reading:
Položen kamen temeljac za novi dječji vrtić u Radovanu vrijedan 4 milijuna eura; Batinić: Bliže smo tome da za svu ivanečku djecu osiguramo smještaj u vrtiću
Full Article 2 minutes read

Položen kamen temeljac za novi dječji vrtić u Radovanu vrijedan 4 milijuna eura; Batinić: Bliže smo tome da za svu ivanečku djecu osiguramo smještaj u vrtiću

U srijedu je u Radovanu svečano položen kamen temeljac nove zgrade Dječjeg vrtića Radovan vrijedan 4 milijuna eura od čega je Grad Ivanec u svom proračunu izdvojio 64 posto dok je 36 posto sredstava dobiveno iz EU fondova.

Izgradnjom ovog novog vrtića, površine 970 kvadrata, dobiti će se prostor za četiri odgojne skupine, dvije jasličke i dvije mješovite, u kojima će biti 64 mališana. Na polaganju kamena temeljca nazočili su gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, zamjenik gradonačelnika Marko Friščić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Ivanca Zdenko Đuras, državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Iva Ivanković te izvođač radova.

Ono što se planira u budućem razdoblju je izgradnja još jednog dodatnog novog vrtića, jer prema riječima gradonačelnika Ivanca Milorada Batinića, izgradnjom ovog vrtića i dogradnjom vrtića u Ivancu, 50-ak djece još uvijek neće imati mogućnost smještaja u vrtiću u Radovanu ili Ivancu.

S obzirom da jedan dio roditelja gravitira prema Varaždinu i prema susjednim sredinama, za djecu koja neće moći biti smještena u ova naša dva vrtića, koristiti će susjedne sredine i njihove vrtiće za koje Grad Ivanec, također, sufinancira smještaj – rekao je gradonačelnik dodavši kako će radovi u Radovanu biti završeni tijekom iduće godine dok će oni u Ivancu biti gotovi do rujna ove godine odnosno početka nove vrtićke godine.

I predsjednik Gradskog vijeća Zdenko Đuras naglasio je kako je ovo važan dan za Radovan, Ivanec, ali i mališane i njihove roditelje.

Zahvaljujući dobroj suradnji s vijećnicima i gradonačelnikom Batinićem krenuli smo u izgradnju novog vrtića u Radovanu – dodao je Đuras podsjećajući kao je još 2017. godine, tada saborski zastupnik, a danas župan Anđelko Stričak, pokrenuo inicijativu da se omogući svim jedinicama lokalne samouprave sufinanciranje ulaganja u odgoj i obrazovanje.

msopek/sjever.hr 08.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.