Now Reading:
Nova faza radova – Odjel pedijatrije čakovečke bolnice postaje još suvremeniji i ugodniji, Posavec poručio: Podrška Međimurske županije je tu bila, jest i ostat će!
Full Article 5 minutes read

Nova faza radova – Odjel pedijatrije čakovečke bolnice postaje još suvremeniji i ugodniji, Posavec poručio: Podrška Međimurske županije je tu bila, jest i ostat će!

Zahvaljujući novim ulaganjima i radovima, Županijska bolnica Čakovec postat će još ugodnijim mjestom za svoje male pacijente i njihovu pratnju.

U srijedu je, naime, upriličeno potpisivanje Ugovora s izvođačem radova na II. fazi rekonstrukcije Odjela pedijatrije, u kojoj će početi obnova i adaptacija odsjeka za djecu od 18 mjeseci do 18 godina starosti.

Završetkom II faze rekonstrukcije dobit će se suvremeni odjel u kojem će prije svega malim pacijentima i pratnji biti ugodnije i lakše će prebrodit svoje bolesničke dane, a medicinskom osoblju i liječnicima omogućiti da svoje znanje i stručnost lakše primjene u liječenju kroz korištenje suvremenih tehnologija.

Ravnatelj Bolnice, Igor Šegović, izjavio je da će zahvaljujući ovim radovima Bolnica ostvariti viziju, ono što je zacrtano prije tri godine, a to je potpuna rekonstrukcija i obnova cijelog Odjela pedijatrije.

-Odjel pedijatrije je veliki odjel, specifičan, ima dva dijela. 2002. godine prva faza rekonstrukcije je napravljena i odjel koji zbrinjava djecu do 18 mjeseci je potpuno obnovljen. Dobili smo potpuno novu hitnu pedijatrijsku ambulantu, dvije nove dnevne bolnice, prekrasnu čekaonicu i naši djelatnici i pacijenti, ovi najmanji, a i njihovi roditelji su zaista zadovoljni i vrlo zahvalni. Kvaliteta usluge je podignuta na vrlo visoku razinu i to vidimo svaki dan po rezultatima koje ostvaruje Odjel pedijatrije – naglasio je Šegović te podsjetio da je prošle godine obnovljen Odjel neurologije.

-Ove godine došlo je vrijeme da završimo odjel pedijatrije i moram ovim putem zahvaliti Upravnom vijeću, svim članovima i predsjednici Sonji Tošić Grlač što su prepoznali našu, pa i moju, viziju obnove Odjela pedijatrije. Zahvaljujem županu Matiji Posavcu što od prvog dana daje veliku podršku. Mi to svi znamo i osjećamo pogotovo na Odjelu pedijatrije – rekao je ravnatelj.

Zahvalio je i načelnici sektora za bolničku zdravstvenu zaštitu i kvalitetu zdravstvene zaštite Ministarstva zdravstva Aniti Milas-Anzić.

-Ovo financiranje sada se radi iz kapitalnih ulaganja Ministarstva zdravstva. Zahvaljujem što ste u ovoj novoj Mreži javno zdravstvene medicine pedijatriju niste dirali, nego ste pokazali da vam je zaista stalo do zbrinjavanja djece Međimurske županije – zaključio je Šegović.

Nova ulaganja, koja su odgovornost svih nas, znače bolje uvjete za gotovo 1300 pacijenata koji su tijekom godine zbrinuti na Odjelu pedijatrije, istaknuo je župan Matija Posavec.

-Tu je i gotovo četiri tisuće pacijenata koji prođu kroz odjel, uz ne nužni smještaj te oko 800 pratnje te djece jer je Županijska bolnica Čakovec jedna od rijetkih zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj gdje roditelj ili netko tko doprati dijete u bolnicu, a mora ostati na odjelu, može potpuno besplatno biti uz to dijete. U mnogim se bolnicama to naplaćuje, ali mi omogućavamo te uvjete kao vrijednost, empatiju prema pacijentima i njihovim obiteljima – kazao je župan.

Nakon ove investicije neće se stati, doda je Posavec i novinarima otkrio ekskluzivu.

-Upravo sam danas potpisao početak postupka nabave za još dva sanitetska vozila i za još jedno vozilo za Zavod za hitnu medicinu. Naš Sanitet godišnje prelazi više od milijun kilometara i vozi naše pacijente u Zagreb ili druge zdravstvene ustanove ili kući, a vozilo Zavoda potrebno je zbog brzine reakcije kada se nekome nešto dogodi. Bili ste svjedoci investicija i aktivnosti u Zavodu za javno zdravstvo i u našem Domu zdravlja kroz obnove ambulante i nećemo na tome stati. Nakon pedijatrije bit će neki novi projekti u našoj bolnici i mislim da svi skupa možemo biti ponosno da razvijamo našu zdravstvenu skrb na zadovoljstvo pacijenata i svih građanki i građana. Ne manje važno, treba zahvaliti svim djelatnicama i djelatnicima, liječnicama i liječnicima i nemedicinskom osoblju koji također daju veliki doprinos autoritetu zdravstvene institucije i sliku koja ide prema van, u smislu najbolje moguće kvalitetne zdravstvene zaštite. Podrška Međimurske županije je tu bila, jest i ostat će – zaključio je župan Posavec.

Voditelj Odjela pedijatrije Dejan Balažin naglasio je da se standard smješataj i kvaliteta usluge na Odjelu dižu na najveću moguću razinu.

-To ne vrijedi samo za djecu i roditelje, nego i podižemo kvalitetu rada za naše zaposlene i sve nas jer smo svi to zaslužili. Naši zaposlenici, medicinske sestre, liječnici, spremačice i svi drugi rade odgovorno i savjesno svoj posao. Što se tiče same rekonstrukcije, mi ćemo i dalje za to vrijeme izvođenja radova, svu djecu zbrinjavati na našem odijelu. Pozivamo na razumijevanje roditelje jer možda nećemo biti u mogućnosti primiti svakog roditelja s djetetom, ali to je razdoblje kratko i nadam se da će to brzo proći – rekao je Balažin.

Anita Milas-Anzić istaknula je da Ministarstvo zdravstva kontinuirano provodi reformu zdravstva, pa je tako zajednički sa županijama i bolnicama usuglašena, a zatim i donesena nova Mreža javne zdravstvene službe koja je usklađena s demografskim trendovima i epidemiološkim pokazateljima, a temeljena je na spoznajama suvremene medicinske znanosti.

-Sve je to u cilju da se odgovori na potrebe pacijenata i da svi pacijenti dobe odgovarajuću zdravstvenu zaštitu. Tijekom tog procesa uočili smo optimalno korištenje bolničkih resursa u ovoj bolnici, a kako su suvremeni trendovi kreću prema zbrinjavanju djece preko dnevne bolnice, na Odjelu pedijatrije povećali smo broj kreveta za zbrinjavanje, odnosno broj stolaca i kreveta u sklopu dnevne bolnice, kako bi maksimalno smanjili stres u djece i u njihovih roditelja tijekom liječenja, a nismo smanjivali broj kreveta za hospitaliziranu djecu. Time će se sigurno povećati iskoristivost resursa Bolnice, utjecat će na daljnje smanjenje listi čekanja, a što je važno naglasiti, i na racionalizaciju troškova poslovanja – kazala je Milas Anzić.

a.kučić/sjever.hr
08.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.