Now Reading:
Načelnik Šplajt u Vili Kumrovec ugostio egipatskog veleposlanika u Hrvatskoj: Sigurno smo da će ovaj posjet pokrenuti međusobnu suradnju
Full Article 2 minutes read

Načelnik Šplajt u Vili Kumrovec ugostio egipatskog veleposlanika u Hrvatskoj: Sigurno smo da će ovaj posjet pokrenuti međusobnu suradnju

Gostujući u srijedu u Krapinsko-zagorskoj županiji i obilazeći gradove i općine, veleposlanik Arapske Republike Egipat u Republici Hrvatskoj Nj. E. Ayman Tharwat Amin Abdel Aziz u poslijepodnevnim satima posjetio je općinu Kumrovec gdje ga je u Vili Kumrovec ugostio načelnik Robert Šplajt. Razgovarali su o potencijalnoj međusobnoj gospodarskoj, ali i turističkoj suradnji.

Kako je rekao načelnik Kumrovca Robert Šplajt, NJ.E. ugostili su u Vili Kumrovec kako bi mu pokazali sve ono što Vila nudi.

-Ono što očekujemo od ovog sastanka je obostrana dugoročna suradnja, ali i prijateljstvo. Egipat cijeni lik i djelo Josipa Broza Tita i nadamo se da će ovaj posjet privući i veliki broj turista što će dodatno obogatiti ne samo Kumrovec, nego i cijelo Zagorje – kazao je načelnik.

Ujedno se osvrnuo i na temu vraćanja Josipa Broza Tita u Kumrovec za što je Šplajt rekao kako je Kumrovec spremam primiti Tita, jer to bi bio jedan veliki turistički potencijal za sam Kumrovec.

Nj. E. Ayman Tharwat Amin Abdel Aziz kazao je kako mu je velika čast biti u mjestu povijesti gdje je rođen veliki čovjek kako sve to pokazuje našu veliku povijest.

-Naravno, posjetio sam i kuću prvog hrvatskog predsjednika, Franje Tuđmana. Hrvatska je od vremena Tita do danas napravila veliki napredak, dio je Europske unije i južna vrata Europske Unije. To je ono na što smo fokusirani u idućim godinam, na trgovinu između Egipta i Hrvatske i mi ćemo pokušati potencirati da Hrvatska bude zemlja ulaganja egipatskih gospodarstvenika – izjavio je veleposlanik.

msopek/sjever.hr 08.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.