Now Reading:
Egipatski veleposlanik Ayman Tharwat Amin Abdel Aziz posjetio Krapinu
Full Article 2 minutes read

Egipatski veleposlanik Ayman Tharwat Amin Abdel Aziz posjetio Krapinu

Gradonačelnik Grada Krapine i novoizabrani saborski zastupnik, Zoran Gregurović, u utorak je ugostio veleposlanika Arapske Republike Egipat u Republici Hrvatskoj Nj. E. gospodina Ayman Tharwat Amin Abdel Aziza u prostorima Grada kojom je prilikom bilo riječi o mogućnostima suradnje.

Gradonačelnik je veleposlanika upoznao s bogatom poviješću i kulturnom tradicijom Krapine ali i aktualnom situacijom koja se prije svega odnosi na gospodarstvo Krapine ali i na brojna druga područja od kulture, javnog života, sporta do brojnih kulturnih i zabavnih manifestacija.

Zajednički sastanak iskorišten je za predstavljanje gospodarstva Krapine ali i potencijala za suradnju naših i egipatskih gospodarstvenika. Ovo je početak naših razgovora u tom smjeru jer zasigurno naši vrijedni gospodarstvenici imaju što za ponuditi na tržištu Egipta ali isto tako otvoreni smo za eventualne investicije i gospodarsku suradnju na našem području – naglasio je nakon sastanka gradonačelnik Gregurović dodajući kako su tema razgovara bila i ostala područja javnog života Krapine.

Uz predstavljanje bogate tradicije i značaja koji Krapina ima u povijesti Hrvatskog zagorja ali i cijele lijepe naše veleposlaniku su posebno predstavljena brojna događanja kroz godinu.

Veliki interes veleposlanik je pokazao za Tjedan kajkavske kulture a u sklopu te naše najvažnije manifestacije i za Zagorski gospodarski zbor. Osobno sam pozvao veleposlanika da bude naš gost tih dana u Krapini – zaključio je Gregurović.

Njegova Ekselencija, Ayman Tharwat Amin Abdel Aziz, izrazio je zadovoljstvo dolaskom u Krapinu te činjenicom da je saznao nešto novo o bogatoj povijesti ovog kraja. Prilikom razmjene poklona na kraju posjeta potvrdio je da će svakako nastojati prihvatiti poziv gradonačelnika Krapine te stići u posjet u Tjednu kajkavske kulture.

sjever.hr 08.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.