Now Reading:
Župan Kolar i načelnik Ban obišli radove na cesti Bedekovčina- Lug Orehovički
Full Article 2 minutes read

Župan Kolar i načelnik Ban obišli radove na cesti Bedekovčina- Lug Orehovički

Na području Općine Bedekovčina završeno je asfaltiranje 620 metara ceste na županijskoj cesti 2165 Bedekovčina-Lug Orehovički. Radove je prošli tjedan obišao župan Željko Kolar, zajedno s načelnikom Općine Bedekovčine Darkom Banom.

-Sa završetkom ove dionice dolazimo do čak 5.740 metara ceste koje je Županijska uprava za ceste na području Bedekovčine asfaltirala u 2023. i 2024. godini. Ukupna vrijednost radova je 618.820 eura, a ugrađeno je čak 29.844 metara kvadratnih metara asfalta. Prošle godine smo sanirali 1.850 metara ceste u naselju Grabe i 2.170 metara u naselju Križanče, dok smo ove godine završili i 1.100 m spojne ceste od čvora brze ceste Bedekovčina prema Donjoj Stubici – istaknuo je nakon obilaska župan Kolar.

Vrijednost radova iznosi nešto manje od 71 tisuće eura, a sanirano je 620 metara ceste.

Načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban naglasio je da je sanacija ove dionice posljednja u investicija na ovom dijelu Orehovičke ceste kojima je riješena crna točka koja je na ovom području bila problem već desetljećima.

-Prvo smo rekonstruirali ulaz u Kebel, koji je sad prilagođen za ulaske kamiona i specijalnih prijevoza. Nastavili smo s mostom kod Naselja Cerina, gdje su Županijske ceste izgradile novi cestovni propust te potom i gradnjom nogostupa od tog mosta pa do ulaza u Kebel. Sad se ta dionica, od Stolarije Frenki, presvlači i novim asfaltom te vjerujem da ćemo navedenim proširenjima i rekonstrukcijama imati puno veću sigurnost prometa na ovoj izrazito frekventnoj dionici – kazao je načelnik Ban.

sjever.hr/kzz.hr 07.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.