Now Reading:
U Novom Marofu otvorena Izložba radova zaposlenika bolnice
Full Article 2 minutes read

U Novom Marofu otvorena Izložba radova zaposlenika bolnice

Kreativno umijeće djelatnika Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof ponovno je pokazalo svu svoju draž u ponedjeljak u dvorcu Erdödy kada je otvorena druga po redu izložba njihovih radova.

Na predanom radu medicinskim sestrama, ali i svom zdravstvenom osoblju, prilikom otvaranja izložbe u Novom Marofu zahvalio se ravnatelj bolnice Damir Poljak ističući kako unatoč izazovnom i teškom poslu one i dalje s vedrinom i optimizmom gledaju na svijet oko sebe što se, između ostalog, vidi i po njihovim djelima izloženim u sklopu izložbe.

Čestitao je svim medicinskim sestrama njihov dan koji se nizom događanja obilježava u Općoj bolnici Varaždin. Ujedno je podsjetio na skoro održavanje Simpozij palijativne skrbi povodom Nacionalnog dana palijativne skrbi u Republici Hrvatskoj u Novom Marofu u petak i subotu.

Simpozij je prilika da se prisjetimo svega učinjenog u palijativnoj skrbi, kao i da predložimo daljnje korake u razvoju palijativne skrbi u Republici Hrvatskoj i da istaknemo važnost suradnje među stručnjacima raznih profila – zaključio je Poljak.

Uime Varaždinske županije sestrama je njihov dan čestitala pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje, Ljubica Božić, kao i novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač koji je ujedno čestitao i na prekrasnoj izložbi.

–  Ovo nije odjel bolnice kamo dolaze sportaši, ovo je odjel bolnice u kojega dolaze najčešće bolesnici koji su na kraju svog životnog puta. Ono što je tu najvažnije je taj odnos i ta empatija koju one dodatno daju svojim pacijentima, a interesantno je da unatoč tome, gdje vidite nažalost kraj nečijeg životnog vijeka svaki dan, imate energije i snage i da se i kreativno izražavate – rekao je gradonačelnik Jenkač dodajući kako će izložba nakon toga biti postavljena i u novomarofskoj knjižnici.

sjever.hr 07.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.