Now Reading:
Snaha iz pakla: otrovnim gljivama ubila bivšu svekrvu i svekra
Full Article 1 minutes read

Snaha iz pakla: otrovnim gljivama ubila bivšu svekrvu i svekra

Australka Erin Patterson osumnjičena je za višestruko ubojstvo i pokušaje ubojstva te je optužena za čak osam kaznenih djela, piše BCC, a prenosi index.hr.

U Erinovom domu u Leongathi običan obiteljski ručak 49-godišnjakinja je pretvorila u posljednji obrok svojoj svekrvi, svekru i svekrvinoj sestri. Australka je za ručak pripremala Wellington međutim upotrebljavala je otrovne zelene pupovke. Bivši suprug je također bio pozvan, ali na njegovu sreću nije mogao doći.

Na ručku su bili njezini bivši svekar i svekrva, Gail i Don Patterson, zajedno s Gailinom sestrom Heather Wilkinson i Heatherinim suprugom Ianom. Nakon što su četvero gostiju pojeli obrok Heather Wilkinson i Pattersonovi, oboje u dobi od 70 godina su umrli nakon konzumacije otrovnih gljiva. Jedini preživjeli Ian Wilkinson (68) proveo je mjesecima u bolnici.

Ovo nije bio prvi pokušaj ubojstva bivšeg muža jer uključeni detektivi su otkrili kako ga je pokušala ubiti još najmanje tri puta između 2021. i 2022. godine.

Erin se pred sudom izjasnila kako nije kriva te kako nije namjerno otrovala svoje goste, a ovaj slučaj je po ubrzanom postupku proslijeđen Vrhovnom sudu u Melbourneu.

foto: wikipedia

sjever.hr 07.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.