Now Reading:
Održana godišnja skupština VZO Marija Bistrica i proslavljen blagdan sv. Florijana
Full Article 2 minutes read

Održana godišnja skupština VZO Marija Bistrica i proslavljen blagdan sv. Florijana

U nedjelju je u Vatrogasnom domu u Mariji Bistrici održana redovna godišnja skupština VZO Marija Bistrica, koju uz središnje društvo Marija Bistrica čine i društva Selnica, Laz i Tugonica-Podgrađe.

Kako je istaknuto u izvješću o radu, ova zajednica trenutno broji 399 članova, od čega čak 103  pripadnika djece i mladeži. Sva su društva opremljena prema potrebitim standardima, pa i više, a oprema je nabavljana i u prošloj godini. Operative postrojbe društava članica zabilježile su u 2023. godini ukupno 20 intervencija, točnije po jedan požar gospodarskog i stambenog objekta, te 15 tehničkih intervencija. I u prošloj godini odrađena je dislokacija u Zatonu, nositelj je bio DVD Tugonica-Podgrađe, a sudjelovali su članovi svih društava.

Održani su već tradicionalni Dani otvorenih vrata, a u sklopu Manifestacije Ljeto u Mariji Bistrici, održana je združena vatrogasna vježba na reciklažnom dvorištu u Tugonici. Sudjelovala su sva četiri društva te Zagorska javna vatrogasna postrojba – dislocirana baza Marija Bistrica, s ukupno 25 vatrogasaca i sedam vozila.

Bilo je i novih osposobljavanja, a i nastupa na raznim natjecanjima, iz kojih izdvajamo nastupe muške i ženske mladeži DVD-a Tugonica – Podgrađe na državnom natjecanju, gdje je ženska mladež osvojila osmo mjesto, a muška treće mjesto. Mladež DVD Tugonica-Podgrađe i Marija Bistrica sudjelovala je i u Kampu mladeži u Fažani. Nastavljeno je tradicionalno sudjelovanje članova zajednice u brojnim svečanim događanjima, u suradnji sa Svetištem MBB-e i Općinom Marija Bistrica, kao i na raznim dežurstvima.

Nakon skupštine vatrogasci VZO Marija Bistrica obilježili su i blagdan sv. Florijana, svog zaštitnika, koji se slavi 4. svibnja, već tradicionalnim odlaskom pješke od Vatrogasnog doma u Mariji Bistrici do Kapele na Vinskom Vrhu, u kojoj se nalazi kip sv. Florijana, i to u pratnji Limene glazbe KUD-a ”Lovro Ježek” Marija Bistrica. 

Misu je predslavio velečasni Stjepan Čukman. Vatrogascima se na misi pridružio i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički.

FOTO: RBM

sjever.hr 06.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.