Now Reading:
Na tržnice stigle prve domaće trešnje, cijena im je paprena: „Katastrofa, što da vam kažem?”
Full Article 2 minutes read

Na tržnice stigle prve domaće trešnje, cijena im je paprena: „Katastrofa, što da vam kažem?”

Ako imamo na izbor domaće ili uvozne trešnje, većina će se sigurno odlučiti za domaće, no neće si ih svi moći priuštiti, budući da je i njima porasla cijena.

Kako prenosi Index, na splitsku tržnicu stigle su prve domaće trešnje. Prošle godine kilogram se prodavao po 6 do 8, a sada je cijena porasla i do 12 eura.

-Prve domaće trešnje još nisu velike ni sočne, a ni cijenom ne privlače kupce, tako da nema navale na ove crvene plodove – izvijestio je RTL.

Ondje je prodavačica Anka, na čijem su štandu trešnje iz Žrnovnice, rekla kako kilogram prodaje po 7-8 eura, ali i da „prodaja ide slabo, a ljudi se žale na cijene”. Dodaje kako se ove godine ondje moglo naći i uvoznih, znatno skupljih trešanja, a prodavale su se po 30 eura za kilogram.

„To je skupo hrvatskom narodu!

-Skupe su, realno – 12 eura, to je skupo hrvatskom narodu – izjavio je za RTL kupac Antonio iz Podstrane, prenosi Index.

-Katastrofa, što da vam kažem? To je nekad bilo u bescjenje, a sada je jako skupo – komentirala je cijene trešanja druga posjetiteljica splitske tržnice.

-To je nedostižno za penzionere. Mi ćemo prolaziti ovuda svaki dan pa ćemo ih barem gledati – dodala je.

screenshot/rtl
sjever.hr/index.hr
05.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.