Now Reading:
Gradonačelnica Cividini priredila prijem za zlatne Čakovečke mažoretkinje
Full Article 3 minutes read

Gradonačelnica Cividini priredila prijem za zlatne Čakovečke mažoretkinje

Čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini održala je prijem i u Gradskoj vijećnici ugostila Čakovečke mažoretkinje, kako bi im čestitala na uspjehu koji su postigle na nedavno održanom 27. Državnom prvenstvu u mažoret plesu u Krapini, na kojem su osvojile čak 11 medalja.

Od toga pet zlatnih, u kategorijama Baton flag mlađi juniori, Baton flag juniori, Baton flag seniori, exhibition mlađi juniori i duo s rekvizitima Mia Nedeljko i Mia Munđar. Srebro su osvojile u kategoriji tradicionalni pomponi juniori, dok su brončane bile u kategorijama Tradicionalni mažoret ples mlađi juniori i juniori, tradicionalni pomponi mlađi juniori exhibition juniori.

Uputivši im čestitke na novom velikom uspjehu koje su postigle, gradonačelnica Cividini je kazala kako je on zapravo rezultat dugotrajnog i kvalitetnog rada koji traje već punih trideset godina.

– Vi, ne samo da ste ukras i ponos našeg grada, već svojim vrhunskim rezultatima koje postižete na natjecanjima, promovirate Čakovec u najljepšem svjetlu diljem zemlje i svijeta. Grad Čakovec je uvijek u okviru svojih mogućnosti pomagao i poticao vaš rad, a to ćemo, naravno, činiti i dalje – rekla je gradonačelnica te im je uručila prigodne poklone.

Poželjela im je ujedno da se s ovako dobrim rezultatima vrate i s Europskog prvenstva koje će se u listopadu ove godine održati u Nizozemskoj.

Naime, sva osvojena prva mjesta na državnom prvenstvu izravno su se plasirala i na skoro europsko, odnosno Čakovečke mažoretkinje će u Nizozemskoj nastupiti u pet kategorija. O nastupu na državnom prvenstvu, ali i radu same udruge, te planovima za buduća natjecanja govorile su predsjednica Gordana Vidović i trenerice Smiljana Nedeljko, Tihana Novak i Višnja Pfeifer.

– Ovo je prigoda kada bi se htjeli još jednom zahvaliti Gradu Čakovcu i vama koji ste uvijek uz nas kao velika podrška i čiju pomoć zaista cijenimo, bez vas ne znam koliko bi to uopće bilo moguće realizirati i ostvariti. Mi se pak s druge strane trudimo opravdati vaše povjerenje prema nama tako da su ovi, ali i svi dosadašnji rezultati dokaz tomu – istaknula je predsjednica Čakovečkih mažoretkinja Gordana Vidović.

– Puno truda i odrađenih treninga je iza nas, no vjerovali smo kako nakon toga dobri rezultati ne mogu i ne smiju izostati. Ono što je važno za reći je to da su sve cure izvrsne i u školi usprkos brojnim treninzima, obavezama i nastupima koje imaju tijekom godine. U udruzi su trenutno 92 dvije djevojčice i djevojke te jedan mladić, koji stasaju i odrastaju uz mažoret ples, dok su odličja samo potvrda da su na pravom putu. Isto tako zahvaljujem i trenericama Ivi Merdanović i Leoni Posavec koje danas nisu s nama – kazala je Smiljana Nedeljko.

foto: cakovec.hr
sjever.hr/cakovec.hr
05.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.