Now Reading:
U Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Čakovca obilježen početak Mjeseca zaštite od požara i blagdan zaštitnika
Full Article 2 minutes read

U Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Čakovca obilježen početak Mjeseca zaštite od požara i blagdan zaštitnika

U četvrtak, 2. svibnja, pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Čakovca priredili su svečanost u čast svetom Florijanu – zaštitniku vatrogasaca, te najavili aktivnosti u Mjesecu zaštite od požara, niz edukativno-preventivnih akcija koje će se održati diljem Međimurja.

O važnosti preventivnih akcija, koje će vatrogasci provoditi i ovoga svibnja, s osobitom posvećenošću edukativnom programu posvećenom djeci, govorio je u uvodnom izlaganju zapovjednik JVP-a Grada Čakovca i zamjenik županijskog vatrogasnog zapovjednika Mladen Kanižaj, uz poruku građanima da u zaštiti od požara mnogo mogu učiniti sami savjesnim ponašanjem.

– U dobroti, hrabrosti i nesebičnosti sv. Florijana vatrogasci su prepoznali svoj uzor, a mi smo – slijedeći tu tradiciju – svetom Florijanu posvetili i ovu svečanost sa željom da razvijamo i unaprjeđujemo vatrogastvo kako bismo mogli odgovoriti na sve izazove – rekao je Kanižaj.

Zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Međimurske županije Josip Grivec čestitao je vatrogascima, istaknuvši da su ključni segment sigurnosti svake zajednice i jedan od vitalnih dijelova civilne zaštite Međimurske županije.

– Zahvaljujem vam na svemu što činite da biste zaštitili našu zajednicu te vam želim što više preventive, a što manje intervencija – rekao je Josip Grivec, a vatrogascima je čestitala te poželjela uspješne svibanjske akcije i gradonačelnica Ljerka Cividini, istaknuvši da će JVP u Gradu Čakovcu uvijek imati snažnu podršku.

Svečanosti u sjedištu JVP-a prisustvovali su i brojni drugi uzvanici, među kojima Ladislav Söke uime Ravnateljstva Civilne zaštite – službe Čakovec, izaslanstva Policijske uprave međimurske, Županijske bolnice Čakovec, Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije, umirovljeni vatrogaci JVP-a Čakovca te načelnici općina Belica Zvonimir Taradi i Podturna Perica Hajdarović.

foto: medjimurska-zupanija.hr
sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
03.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.