Now Reading:
Grad Zlatar uključio se u ekološki projekt “Od izvora do mora“, čišćenjem grada do sadnica drveća
Full Article 2 minutes read

Grad Zlatar uključio se u ekološki projekt “Od izvora do mora“, čišćenjem grada do sadnica drveća

Grad Zlatar uključio se u projekt  “Od izvora do mora” drugu godinu za redom, a ideja je da se osim čišćenja grada, dobiju i sadnice koje će doprinijeti zelenoj vizuri grada.

U akciju čišćenja gradskih ulica i Parka hrvatske mladeži uključila se vrtićka skupina “Vrapčići“ iz Dječjeg vrtića i jaslica “Zlatarsko zlato“, obrt za čuvanje djece “Malci“ te 7. razred Osnovne škole Ante Kovačića Zlatar.

U središtu projekta, osim akcija čišćenja, je potpora sadnji drveća u hrvatskim gradovima i poticaj na nju radi smanjenja ispuštanja ugljikova dioksida (C02) i temperature zraka u urbanim sredinama. Projekt se provodi u nekoliko faza, a započinje natječajem na koji se mogu prijaviti svi gradovi u Hrvatskoj koji potom organiziraju akcije čišćenja na svojemu području. U drugoj fazi tri grada koja okupe najviše volontera i prikupe najviše otpada nagrađuju se donacijom za sadnju drveća.

Grad Zlatar je na natječaj prijavio 20 sadnica stabala, u svrhu zamjene stabala koja su dotrajala i osušila se. Akcija čišćenja ujedno je i prilika svima da svojim angažmanom doprinesu svojoj zajednici, a najmlađima prilika za rano usvajanje temeljnih vrijednosti brige za svoju zajednicu i okruženje – ističu iz Grada.

sjever.hr 03.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.