Now Reading:
Sajam pri starom gradu u Konjščini prebačen na subotu i nedjelju – evo što donosi
Full Article 2 minutes read

Sajam pri starom gradu u Konjščini prebačen na subotu i nedjelju – evo što donosi

Tradicionalni 15. po redu Sajam pri starom gradu u Konjščini će ipak s programom započeti u subotu, 4. svibnja u 10 sati, a nastavlja se u nedjelju 5. svibnja već oko 11 sati.

Do promjene termina došlo je nakon savjetovanja s DHMZ-om i zbog nepovoljne vremenske prognoze. U organizaciji Udruge grofovije Konjski Sajam će biti svečano otvoren uz mimohod u subotu u 16 sati gdje su se organizatori potrudili da dočaraju ono vrijeme kad su se orile stare pjesme, plesalo na ulicama i čuo se zveket oružja.

Kako je Sajam na otvorenom i nakon savjetovanja s DHMZ-om preporučuju da se pripremite se za promjenjivo svibanjsko vrijeme i obučete višeslojnu odjeću kako biste bili spremni uz to ne zaboravite odabrati obuću primjerenu za sajam kako biste udobno prošetali i istražili sve što imamo za ponuditi.

Očekuje vas i uzbudljivi viteški turnir s pravim natjecanjem vitezova uz zanimljive radionice i natjecanja, namijenjene kako mladima, tako i onima koji se osjećaju mladima u duši. Udruga Konjski nastoji promovirati identitet općine Konjščina te njegovati tradiciju i kulturnu baštinu. Na ovogodišnjem sajmu, njihov program oživljava život oko Starog grada Konjščine u vrijeme bitke s Turcima 1545. godine, koju je predvodio Nikola Šubić Zrinski.

sjever.hr 02.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.