Now Reading:
Općina Zagorska Sela u EKO AKCIJI uklanjanja štetnog azbesta
Full Article 1 minutes read

Općina Zagorska Sela u EKO AKCIJI uklanjanja štetnog azbesta

U sklopu inicijative za uklanjanje azbesta s krovova i fasada diljem Hrvatske Udruga “Moj otok”, iduću eko akciju nastavlja u općini Zagorska Sela u ponedjeljak, 6. svibnja 2024. u 19 sati u prostorima Stare škole.

U sklopu javnog poziva “Moja Općina Zagorska Sela bez azbesta!” održat će se predavanje koje će informirati građane o štetnosti azbesta te o koracima koje mogu poduzeti kako bi doprinijeli uklanjanju azbesta iz svojih domova i okoline.

Ova inicijativa i akcija je važna, ne samo za očuvanje okoliša i zdravlja zajednice već i jer je azbest jedan od najopasnijih materijala koji se koristi u građevinskoj industriji. Izlaganje azbestu može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema, uključujući rak pluća, te druge respiratorne bolesti.

Udruga već više od 12 godina provodi akcije s ciljem edukacije stanovništva i poticanja javne svijesti o štetnosti azbesta. Stoga je važno educirati građane o štetnosti azbesta i potaknuti ih na djelovanje kako bi zajedno stvorili sigurnije i zdravije okruženje za sve nas.

foto:ilustracija

sjever.hr 02.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.