Now Reading:
Muzej Međimurja Čakovec ušao je u finale za Europski muzej godine – podršku će im u Portugalu dati župan Posavec
Full Article 1 minutes read

Muzej Međimurja Čakovec ušao je u finale za Europski muzej godine – podršku će im u Portugalu dati župan Posavec

Nakon brojnih nagrada, priznanja i nominacija prošle godine, Muzej Međimurja Čakovec u ovoj je godini obradovala službena obavijest od Europskog muzejskog foruma da je Muzej nominiran u finale za Europski muzej godine (EMYA).

Nagrada EMYA – European Museum of the Year Award najstarija je i najuglednija europska muzejska nagrada, a dodjeljuje ju Europski muzejski forum – European Museum Forum. Među nominiranim muzejima našao se i Muzej Međimurja Čakovec. Pobjednici će biti objavljeni na Godišnjoj konferenciji EMYA2024 koja je počela u srijedu, a održavat će se do 4. svibnja 2024. u mjestu Portimão u Portugalu.

Svakako vrijedi istaknuti da je Muzej Međimurja Čakovec jedini nominirani muzej iz Hrvatske na ovogodišnjoj dodjeli.

-Čak ako nagradu i ne dobijemo, sama nominacija za ovakvu prestižnu nagradu nama je velika potvrda da naš muzej djeluje po vrhunskim europskim standardima, poručili su iz Muzeja.

Potporu za odlazak na finale u Portugal pružilo im je Ministarstvo kulture i medija RH, a neslužbeno doznajemo da se, kako bi djelatnicima Muzeja dao osobnu podršku, u Portugal u četvrtak uputio župan Matija Posavec.

a.kučić/sjever.hr/fb- mmč
01.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.