Now Reading:
Gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak priredio prijam za troje nagrađenih na svečanoj sjednici Međimurske županije
Full Article 3 minutes read

Gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak priredio prijam za troje nagrađenih na svečanoj sjednici Međimurske županije

U četvrtak je gradonačelnik Dražen Srpak primio nagrađene sugrađane te im od srca čestitao na primljenim nagradama.

Njima su nagrade uručene u utorak, 30. travnja, na svečanoj sjednici Skupštine Međimurske županije uz Dan županije, a s obzirom na to da gradonačelnik nije mogao nazočiti jer se u isto vrijeme održavala Svečana sjednica Grada Ozlja, danas je primio Mariju Trstenjak koja je primila Nagradu Zrinski za predano njegovanje glazbenog nasljeđa Međimurja, predsjednika Košarkaškog kluba Rudar Mursko Središće Ivana Božića koji je primio Nagradu Zrinski za 2023. za više od 50 godina predanog djelovanja i rada s mladima, te Andriju Tekelija za izniman doprinos razvoju gospodarstva Međimurja.

Svečanoj sjednici Skupštine Međimurske županije nazočio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Mursko Središće Miljenko Cmrečak te im je i on osobno na tome čestitao. Svi oni bili su predloženi od strane gradonačelnika Dražena Srpaka na kolegiju gradonačelnika te su takvi prijedlozi i upućeni na usvajanje Županijskoj skupštini.

Uz kulturno djelovanje tijekom svog radnog vijeka u Osnovnim školama, Marija Trstenjak kulturno umjetničkim amaterizmom bavila se tijekom cijelog radnog vijeka, kao i u mirovini. Mariju Trstenjak opisuju kao najvažniji faktor za pjevačke ansamble u svojstvu dirigentice, koja svojim temperamentom i sjajnim izborom skladbi tjera pjevače i publiku da grizu glazbeni materijal koji je stavljen pred njih kao zadatak. Svojim angažmanom i autoritetom u slobodno vrijeme očuvala je kontinuitet okupljanja pjevača i brine se o onom što je uistinu najvažnije u interpretativnim oblicima bavljenja glazbom – ljepota glasa, tona i zvuka te emocije tijela, uma i duše.

Košarkaški klub „Rudar“ službeno je osnovan 1973. godine. Višestruki je prvak Međimurja, a brojni su uspjesi ostvareni i u nižim kategorijama, uključujući i poluzavršnice prvenstva Hrvatske i legendarne okršaje s nekada najboljim hrvatskim igračima, poput Josipa Sesara ili Dalibora Bagarića, s kojima su se košarkaši Rudara uspješno nosili. Košarkaški klub „Rudar“ Mursko Središće u pola je stoljeća rada odgojio nebrojene generacije sportaša i građana Murskog Središće. Iza svih rezultata stoje bezbrojni sati treninga, kampova i druženja te klub, osim sportskog aspekta, ima velike zasluge i u društvenom razvoju Murskog Središća.

Andrija Tekeli istaknuo se kao gospodarstvenik koji je u godinama od kada je osnovao vlastito poduzeće aktivno uključen u gradnju niza značajnih projekata kroz izrade ponuda i ugovaranja, ali i izbor tehnologije građenja te ukupne koordinacije svih faza izvođenja radova. Tekeli pripada onim građevinskim inženjerima koji su cijeli svoj radni vijek vezali uz gradilište, bilo kao poslovođa u samim počecima svojeg rada, do glavnog direktora i osnivača vlastitog poduzeća. Pritom je stekao dragocjeno praktično iskustvo u svim vrstama građevinskih radova pa je pravi uzor svim mladim inženjerima koji su tek na početku vlastite graditeljske karijere.

Gradonačelnik Dražen Srpak im je na prijemu od srca zahvalio na svemu dobrome što su činili kroz godine i desetljeća, što su čuvali i unapređivali kulturu grada, dosezali sportske uspjehe i bili značajni gospodarski čimbenici. Poželio im je dobro zdravlje uz nastavak njihovih aktivnosti u skladu s mogućnostima i željama.

foto: mursko-sredisce.hr
sjever.hr/mursko-sredisce.hr
02.05.2024.

Input your search keywords and press Enter.