Now Reading:
I u Međimurju obilježena VRO Bljesak
Full Article 1 minutes read

I u Međimurju obilježena VRO Bljesak

Paljenjem svijeća kod Spomen obilježja poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, u srijedu je odana počast poginulim hrvatskim braniteljima u vojno-redarstvenoj operaciji „Bljesak“.

Svijeće su zapalili župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, predsjednik  Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata podružnica Međimurske županije Stjepan Horvat, izaslanstva Policijske uprave međimurske, Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva obrane, članovi obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja kao i predstavnici braniteljskih udruga s područja Međimurske županije.

Operacija Bljesak, započela je 1. svibnja 1995. godine u jutarnjim satima, na oko 80 kilometara dugoj bojišnici. Jakim udarima hrvatskih vojnika i redarstvenih snaga, u manje od 32 sata oslobođeno je više od 500 četvornih kilometara tada okupirane zapadne Slavonije te uspostavljen nadzor nad autocestom i željezničkom prugom prema istočnoj Slavoniji. U vojno-redarstvenoj akciji „Bljesak“ sudjelovali su i pripadnici temeljne policije PU Međimurske te 34. inženjerijske bojne iz Čakovca, kao i Specijalne jedinice PU varaždinske „Rode“.

sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.