Now Reading:
Mališani ivanečkog Dječjeg vrtića Ivančica od danas uživaju na novouređenom dječjem igralištu
Full Article 3 minutes read

Mališani ivanečkog Dječjeg vrtića Ivančica od danas uživaju na novouređenom dječjem igralištu

Mališani ivanečkog Dječjeg vrtića Ivančice poput jata ptičica danas su, točno u pola 10, poletjeli na novouređeno igralište u vrtićkom dvorištu, nakon čega je nastalo pravo veselje i igra na nizu novih sprava.

Jer bio je to prvi izlazak malenih na novo igralište; čekalo se, naime, da na uređenim površinama nikne trava i da se cijeli teren zazeleni, a to čekanje s pogledom na nove sprave koje mame na igru i zabavu, malenima baš i nije bilo lako izdržati.

No, od danas igralište je u uporabi, vrijeme se proljepšalo pa će sve to, kako su nam i same potvrdile, odgojiteljicama uvelike olakšati rad s djecom.

I dok su najbrži mališani zaposjeli ljuljačke i klatilice, mjesto više tražilo se za ukrcaj na vrtuljak. Širok osmijeh na lice mlađoj je djeci izmamila kula s toboganom, dok su se starija dječica uputila u istraživanje veće kule. Prvi put otvoren je i moderni pješčanik (koji se nakon korištenja zatvara), međutim, iako su djeca jedva čekala da se počnu zidati pješčane kule i dvorce, za to će se ipak morati strpjeti još koji dan, dok se ne prosuši pijesak koji su smočile kiše proteklih dana. Ispod svake sprave postavljena je antistresna podloga.

U pratnji ravnateljice Dječjeg vrtića Milene Golubić, dječje veselje pratili su i zamjenik gradonačelnika Marko Friščić te Gordana Mošmondor, pročelnica Službe za pravne poslove i javnu nabavu Grada Ivanca, koji je osigurao većinu sredstava za ovo igralište.

Vrijednost ove investicije (iz programa 2023.) je 64.700 eura, od čega je 60 posto gradskih sredstava, dok je ostatak osigurao Središnji državni ured za demografiju i mlade. No, to nije sve jer u vrtićkom krugu predstoji uređenje još jednog sličnog igrališta.

Pošto se vrtić dograđuje za novih 50-ero malenih, Grad Ivanec se i za 2024. uspješno prijavio na natječaj Središnjeg ureda za uređenje igrališta. Ukupna vrijednost ove investicije je 40.500 eura, od čega 60% ili 24.100 eura osigurava Grad Ivanec, a ostatak Ured za demografiju.

– Drugo igralište opremit će se kućicom s podestom i toboganom, vlakićem s lokomotivom i vagonima, toboganom s rampom, klatilicama, vrtuljkom, ljuljačkom, klupama i dr. Tako da će u uređenje i opremanje dva igrališta u krugu vrtića Ivanec biti uloženo čak 105.000 eura! – izvijestio je Friščić.

Ovime Grad Ivanec, uz gradnju suvremenih smještajnih kapaciteta, kvalitetu boravka djece u svojim vrtićima podiže na novu kvalitativnu razinu, što je prilog nastojanjima da se u Ivancu i dalje nastave poboljšavati demografski trendovi.

foto: ivanec.hr
sjever.hr/ivanec.hr
30.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.