Now Reading:
Graditeljska škola Čakovec obilježila svoj dan, na svečanosti bili župan Posavec i gradonačelnica Cividini
Full Article 3 minutes read

Graditeljska škola Čakovec obilježila svoj dan, na svečanosti bili župan Posavec i gradonačelnica Cividini

Graditeljska škola Čakovec obilježila je svoj dan i 63 godine djelovanja na svečanosti, na kojoj je ravnatelj Damir Srnec, pozdravio uzvanike istaknuvši da ga raduje što svaki novi Dan škole donosi i nova postignuća učenika na ponos njihovih nastavnika.

Drago mi je da Graditeljska škola konstantno raste i danas spada među one koje su ponos Međimurja. Više od 60 godina nosimo tradiciju međimurskog graditeljstva, a kod nas su školovani mnogi stručnjaci koji su ostavili značajan trag u struci. Ponosan sam na sva postignuća naših nastavnika i učenika i našu StrukoViziju koja je imala veliku posjećenost i na kojoj smo pokazali svoju svestranost – rekao je ravnatelj Srnec, zahvalivši Međimurskoj županiji na kontinuiranoj podršci zahvaljujući kojoj je škola ugodno okruženje, a najveća sportska dvorana  Međimurja – dvorana Graditeljske škole u potpunosti obnovljena.

Učenike i nastavnike pozdravio je župan Međimurske županije Matija Posavec te uz čestitke koje je uputio kolektivu i učenicima, istaknuo da je svaki uspjeh koji ova škola upiše u svoju povjesnicu dokaz da se svako ulaganje Županije višestruko umnožilo i oplemenilo.

– Posebno sam ponosan na Graditeljsku školu i na ovdašnji centar izvrsnosti koji se pokazao kao inovativan i uspješan model  koji motivira učenike da iskoriste svaku šansu. Međimurska županija i dalje će ulagati u sve škole kako bi i dalje bile na ponos svima nama te predstavljale mjesto znanja i bile izvor snage i sigurnosti svakoj novoj generaciji – istaknuo je župan Posavec.

Gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini dodala je da Grad i Graditeljska škola njeguju prijateljstvo osvjedočeno brojnim oblicima suradnje.

-Iz godine u godinu, škola ima sve više školskih programa koji pripremaju mlade za tržište rada. Od srca vam želim da premašite brojku od 600 učenika osnaženih znanjem za budućnost – kazala je gradonačelnica, uz koju je rukovodstvu Škole, nastavnicima i učenicima čestitao i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak.

Dan Graditeljske škole obilježen je u sklopu programa Dana Međimurske županije što su učenici lijepo povezali  uprizorenjem ulomka iz drame Mire Gavrana „Urotnici“, iskazavši time poštovanje povijesnim velikanima Međimurja, Petru Zrinskom i Franu Krsti Frankopanu.

U prigodnom programu nastupio je i zbor Graditeljske škole Čakovec, učenica Laura Kramar, kao i učenici iz Učeničkog doma GŠČ-a Luka Šanjić, Iris Ajhler, Lana Šimunić i Marija Karlović koji su pripremili  igrokaz “Sličnosti koje nas spajaju“.

sjever.hr 30.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.