Now Reading:
Grad Varaždin jedan je od najbolji gradova za život u Hrvatskoj, Bosilj : Ovo je potvrda da razvoj grada ide u dobrom smjeru
Full Article 3 minutes read

Grad Varaždin jedan je od najbolji gradova za život u Hrvatskoj, Bosilj : Ovo je potvrda da razvoj grada ide u dobrom smjeru

Prema analizi portala Gradonačelnik.hr, Grad Varaždin jedan je od najboljih gradova za život u Hrvatskoj.

Na njihovom izboru za najbolji grad, Varaždin je osvojio titulu najboljeg za kvalitetu života i za gospodarstvo tijekom mandata aktualnog gradonačelnika Nevena Bosilja, a nedavno se našao i u njihovoj analizi među najbolje rangiranim gradovima prema trendu povećanja izdvojenih sredstava sredstava za usluge unapređenja stanovanja i zajednice.

Radi se o analizi 2022. godine, pa je tako Grad Varaždin tada u svrhu usluge unapređenja stanovanja i zajednice uložio 101.347.331,70 kuna. Grad je i za zbrinjavanje beskućnika u Prenočištu izdvojio 53.089,12 eura.

U okviru programa održavanja komunalne infrastrukture Grad je u svhu razvoja zajednice utrošio 4,8 milijuna kuna. Jedan od kapitalnih projekata u 2022. godini bilo je i uređenje javnih površina kao što je sanacija drvoreda u Cesarčevoj ulici, kao i sadnja novog drvoreda u Jalkovečkoj ulici, izgradnja dječjeg vrtića, međugeneracijskog parka u Poljani Biškupečkoj, izgradnju dječjeg sportskog igrališta u produžetku Istarske ulice te izgradnju dječjeg igrališta u Gojancu.

Između ostalog, Grad je izdvojio sredstva za komunalno opremanje POS zgrade u Ulici grada Koblenza, za financiranje rada skloništa Udruge “Spas” kao jedinog skloništa u Varaždinskoj županiji.

Komunalno je opremljena gospodarska zona “Brezje”, Grad je otkupio zemljište TH invest i farmu Brezje jer su od gradskog interesa, dok u okviru programa razvoja prometa u gradu te prevencije kriminaliteta Grad nastavio s financiranjem “Info centra za prevenciju”, osnovanog pod upravom PU varaždinske.

Ulagalo se i u program socijalne skrbi pa je tako, između ostalog, osigurana oprema za Dječje odmaralište na Rabu, pružena je novčana i druga potpora građanima Varaždina na području zdravstvene zaštite, socijalne skrbi, školovanja i znanstvenog rada. Grad inače pruža i ranu razvojnu podršku koja obuhvaća stručnu poticajnu pomoć djeci i stručnu, savjetodavnu pomoć njihovim roditeljima, uključujući i druge članove obitelji te udomitelje za djecu, kod nekog utvrđenog razvojnog rizika ili razvojne teškoće djeteta.

Grad dodjeljuje i gradske stanove deficitarnim medicinskim kadrovima s ciljem njihovo ostanka u OB Varaždin, uključeni su u projekt “Zaželi” te je osigurana i sredstva za edukaciju 14 osoba koje pohađaju tečaj hrvatskog znakovnog jezika za potrebe osposobljavanja za poslove stručnih komunikacijskih posrednika, što je organizirano u suradnji s Hrvatskim savezom gluhoslijepih osoba „Dodir“ i Udrugom gluhoslijepih osoba Varaždinske županije.

Dodajmo i da je Grad Varaždin proteklog tjedna proglašen Europskim gradoma stabala, a u tijeku je trenutno jedan od varaždinskih najvećih projekata – zbrinjavanje baliranog otpada.

– Osvojene nagrade za Najbolji grad tri uzastopne godine potvrda su da razvoj grada Varaždina ide u dobrom smjeru i da se to prepoznaje u cijeloj Hrvatskoj. Ukupna slika o tome kako se živi u Varaždinu jest – najbolje od svih velikih gradova u našoj zemlji, kako u kontekstu gospodarstva tako i u kontekstu sveukupne kvalitete života u zajednici. Vrlo je teško ukratko pobrojati i izdvojiti sve projekte i aktivnosti kojima se unapređuje stanovanje i život u zajednici, odnosno, kvaliteta života građana s obzirom da su sve aktivnosti koje se sustavno provode u Varaždinu usmjerene ka cilju da građanima podignemo kvalitetu života i životni standard, kvalitetu stanovanja i života u zajednici općenito – rekao je gradonačelnik Bosilj za portal Gradonačelnik.hr

sjever.hr

30.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.