Now Reading:
„Zajedno za naš novi dom“: Dođite u nedjelju na humanitarni koncert Ane Rucner, za pomoć Udruzi OSIT
Full Article 2 minutes read

„Zajedno za naš novi dom“: Dođite u nedjelju na humanitarni koncert Ane Rucner, za pomoć Udruzi OSIT

Udruga OSIT, pod motom „Ne želimo ostati sami“ organizira humanitarnu akciju „Zajedno za naš novi dom“ te humanitarni koncert poznate glazbenice Ane Rucner, koji će se održati u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati u Festivalskoj dvorani u Krapini.

Cijena ulaznice je 15 eura.

Iznos za ulaznice možete uplatiti na žiro račun Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Krapina IBAN: HR6423400091511278283. Ulaznice se mogu podići u prostoru Udruge u Krapini, Magistratska 12/1, ili će Vas pod imenom čekati na blagajni POU Krapina na dan održavanja koncerta.

Zahvalni smo svima koji su prepoznali veliku potrebu naših članova za uslugom organiziranog stanovanja uz podršku koja je krajnji cilj naše akcije. Osobe s intelektualnim teškoćama ne mogu samostalno brinuti o sebi, ovisni su o svojim bližnjima, i  kad jednom ostanu sami trenutno jedina opcija je smještaj u instituciju. U tim teškim trenucima svima nam je potrebna podrška, a najbolje će je pružiti nama poznate osobe. Nažalost, u većini slučajeva slobodno mjesto nalazi se daleko izvan sredine u kojoj je osoba provela svoj život i gdje je „ubačena“ u nepoznato okruženje s njoj nepoznatim osobama. Provođenjem socijalne usluge organiziranog stanovanja uz podršku, naši će članovi ostati živjeti u poznatoj sredini, u okruženju njima poznatih osoba i prijatelja, okruženju najsličnijem njihovom obiteljskom – rekla je predsjednica Udruge OSIT Ljiljana Mužar.

Iz tih su razloga i na poticaj roditelja, krenuli u akciju kupnje polovice kuće (druga polovica darovana je od strane Općine Radoboj), koju sada treba urediti, kako bi zadovoljila zakonske standarde i kako bi što prije mogli započeti s pružanjem usluge organiziranog stanovanja uz podršku za njihove najpotrebitije.

Ovim Vas putem molimo da nas podržite i pomognete nam da odgovorimo na životne potrebe naših članova, osoba s intelektualnim teškoćama, ali i najteže pitanje njihovih roditelja „Što će biti s našom djecom kad nas više ne bude?“ – napomenula je Mužar.

sjever.hr 29.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.