Now Reading:
U Varaždinu se ispisuje još jedna lijepa sportska priča: najavljena 5. humanitarna utrka grada anđela
Full Article 3 minutes read

U Varaždinu se ispisuje još jedna lijepa sportska priča: najavljena 5. humanitarna utrka grada anđela

Dobra se tradicija nastavlja – stotine trkača najavilo je svoje sudjelovanje na ovogodišnjoj 5. humanitarnoj utrci grada anđela koja će se u Varaždinu održati 11. svibnja, najavljeno je u ponedjeljak.

Idejni začetnik ove utrke plemenitog cilja je ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan, a uz njega, organizatori su Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, Sportski klub SRD 315 Sjeverozapad i Funkcionalni centar Active Vita, dok je glavni pokrovitelj Grad Varaždin.

Habijan je naglasio kako je riječ o utrci koja je spoj humanitarne i sportske priče, a ovoga su puta sredstva namijenjena Udruzi za osobe s intelektualnim oštećenjem Sunce.

-Pozivan što veći broj Varaždinski i Varaždinaca, ali i sve ostale rekreativce koji žele pridonijeti, ne samo da trče i hodaju i na taj način se rekreiraju, već sve koji žele podržati ovu humanitarnu akciju da se odazovu i sudjeluju. Što se tiče glavne utrke, zasad imamo 539 prijavljenih, od kojih je 350 uplatilo kotizaciju, a za dječje utrke imamo 60 uplata. Za glavnu je utrku osigurano 500 startnih paketa, jednako tako 200 za dječju, ali prednost će imati oni koji će uplatiti startninu, pa sve one koji još nisu pozivam da uplate stratninu, kako bi osigurali svoj startni paket – poručio je Habijan.

Dodao je da će se utrka s plemenitim ciljem održati bez obzira na vremenske uvjete.

Voditeljica za sport i programe u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina, Anica Sitar, istaknula je da se utrka iz godine u godinu izdiže i svaki put podiže na viši nivo.

-Ove godine imamo i jedna novitet što nas posebno veseli, s obzirom na to da, osim ovog humanitarnog dijela, želimo kod građana potaknuti svijest o kretanju i zdravom načinu života. Stoga ćemo u sklopu naše utrke biti domaćini javnozdravstvenoj edukativnoj akciji ‘Znaš li svoj broj’ kojom se kod šire populacije želi podići svijest o štetnosti dislipidemije i njezinim negativnim učincima među kojima je glavna ateroskleroza,. Dobra je stvar da svatko od nas svojim načinom života, odnosno pravilnom prehranom i kretanjem, može puno napraviti za svoje zdravlje. Na ovaj ćemo način opet spojiti humanitarni i zdravstveni dio – kazala je Anica Sitar.

Prema riječima Marka Črljenca, predsjednika Udruge Active Vita, start glavne utrke bit će u 11.30 na Kapucinskom trgu.

-Glavna je utrka dužine 4,85 kilometara, a staza će prolaziti ulicama Varaždina i bedemima našeg Starog grada. Imamo i dvije dječje utrke dužine 800 metara i to jednu sa startom u 10.30, a drugu u 10.45 – rekao je Črljenec.

Poziv sugrađanima i ostalim zainteresiranima uputio je i predsjednik SRD 315 Sjeverozapad, Marko Dugandžić.

-Oni koji će uplatiti startninu dobit će startne pakete. Odrasli će dobiti vrećice s trakama za glavu, a djeca će dobivati sportske čarapice s logom utrke. Kao što je istaknuto, možemo garantirati 500 startnih paketa za one koji su uplatili za utrku i dobiti će ih uoči utrke, ali će biti moguće i na sam dan utrke prijaviti se donacijom udruzi Sunce, no ne možemo garantirati startne pakete ukoliko ćemo premašiti osigurani broj – rekao je Dugadžić.

Naglasio je da će svi sudionici dobiti medalje, a pobjednici će biti nagrađeni.

-Cilj ove utrke je pomoći nekome i aktivno se družiti, stoga pozivam i velike i male da nam se pridruže u subotu, 11. svibnja na Kapucinskom trgu i da zajedno ispišemo još jednu humanitarnu priču -, rekao je Dugandžić.

a.kučić/sjever.hr
29.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.