Now Reading:
Buran vikend: Alkoholizirana vozačica zadržana na otrežnjenju, mladi vozač pozitivan na drogu
Full Article 2 minutes read

Buran vikend: Alkoholizirana vozačica zadržana na otrežnjenju, mladi vozač pozitivan na drogu

Tijekom pojačanog nadzora prometa tijekom proteklog vikenda na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska utvrđeno je ukupno 90 prometnih prekršaja.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u petak, 26. travnja, oko 10,30 sati, u Poznanovcu gdje je zatečena 45-godišnja vozačica koja je osobnim automobilom upravljala s 2,16 promila alkohola u organizmu, također je i upravljala vozilom za vrijeme isteka važenja vozačke dozvole. Vozačica je isključena iz prometa te je protiv nje podnijet optužni prijedlog s predloženom novčanom kaznom od 1400 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najveća nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, 27. travnja u Jelenjaku od 102 km/h, u naselju gdje je brzina ograničena prometnim znakom na 50 km/h.

U petak, 26. travnja, oko 13,30 sati u Lugu Zabočkom, policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili su teretno vozilo kojim je upravljao 18-godišnji hrvatski državljanin. Provedenim nadzorom obavljeno je i preliminarno testiranje radi utvrđivanja prisutnosti droga ili lijekova u organizmu te je kod 18-godišnjaka utvrđena prisutnost droge, odnosno bio je pozitivan na ”THC’.

Protiv vozača je podnijet optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl. 199. Zakona o sigurnosti prometa na cestama s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 1300 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima „C1“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

FOTO: Ilustracija

sjever.hr 29.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.