Now Reading:
U Lepoglavi otvoren Festival nordijskog hodanja, stigao velik broj rekreativaca i zaljubljenika u prirodu
Full Article 3 minutes read

U Lepoglavi otvoren Festival nordijskog hodanja, stigao velik broj rekreativaca i zaljubljenika u prirodu

Zaljubljenici u prirodu i rekreativci u nedjelju 28. travnja u Lepoglavi su sudjelovali na šestom po redu Festivalu nordijskog hodanja kojega je organizirala Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava u suradnji sa Gradom Lepoglava, Turističkom zajednicom Grada Lepoglave i Varaždinskom županijom.

Sudionike Festivala pozdravila je predsjednica Udruge nordijskog hodanja i pješačenja Drava, Olgica Friščić koja je rekla kako Festivalom nastavljaju misiju Udruge da hodačima iz cijele Hrvatske pokažu ljepote Varaždinske županije.

– Mi nemamo more pa se moramo možda malo više potruditi, ali šteta bi bilo ne pokazati ovakav prekrasan grad, prekrasne staze i prekrasne domaćine za koje ćete se uvjeriti da su stvarno super – rekla je Friščić.

Dobrodošlicu je svima poželjela zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec.

– Drago mi vas je vidjeti u ovako velikom broju. Vaša ljubav prema prirodi, prema kretanju, hodanju, pokazuje da je to vaša stvar osobnog izbora i da vodite brigu o svom zdravlju. Drago mi je da ovaj festival vezan i uz Svjetski dan kretanja jer svakodnevna aktivnost je iznimno bitna kada je u pitanju vlastito zdravlje – rekla je zamjenica Zagorec te svima poželjela ugodan boravak u Lepoglavi.

Lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić rekao je kako Lepoglava izgleda kako mali grad, no da imaju puno lijepih priča koje nemaju ni mnogi veliki gradovi.

– Zato smo to htjeli svesti u jedan dio, a to je da je Lepoglava grad za deset – rekao je gradonačelnik te dodao kako je Lepoglava postala prvi europski grad sporta od trenutka kada je Hrvatska ušla u Europsku uniju.

– U oštroj konkurenciji, mi smo prvi proglašeni tim. A zašto? Zato što smo na cijelom području grada Lepoglave omogućili sportski sadržaj, da svaki građanin grada Lepoglave, uz maksimalnu potporu Grada, ima mogućnost bavljenja sportom. Zato sam posebno zadovoljan i drago mi je da i ovakav Festival nordijskog pješačenja i hodanja se održava u Lepoglavi – rekao je gradonačelnik.

Festival je službeno otvorila direktorica Turističke zajednica Grada Lepoglave, Ljubica Dubovečak koja je svima poručila da se lijepo druže i da budu veseli i puni pozitivnih misli.

– Da vam ovaj dan u Lepoglavi bude poticaj da se vratite i sljedeće godine, u sklopu Festivala ili privatno – rekla je Dubovečak.

Na Festival su se prijavili rekreativci iz svih dijelova Varaždinske županije, ali i iz Karlovca, Preloga, Strahoninca, Križevaca, Samobora, Retkovca, Črnomerca, Goričana, a sudjelovao je i GDCK Ivanec te Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije sa studentima Sveučilišta Sjever, kao i studenti Fakulteta organizacije i informatike.

Irena Stipešević-Rakamarić iz Zavoda za javno zdravstvo rekla je kako o nordijskom hodanju može reći samo najbolje jer jako dobro utječe na fizičko zdravlje, dok je predsjednik Saveza nordijskog hodanja Krešimir Ritz pohvalio organizaciju događanja te činjenicu da se odazvao veliki broj hodača.

n.p.bajz/sjever.hr

28.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.