Now Reading:
Sedmi Mathfest u Zagorju okupio 352 učenika i 81 mentora
Full Article 2 minutes read

Sedmi Mathfest u Zagorju okupio 352 učenika i 81 mentora

Zamjenica župana Jasna Petek je u petak u Termama Tuhelj otvorila 7. festival matematike Mathfest koji se održava s ciljem popularizacije matematike u široj javnosti i omogućivanja daljnjeg razvoja matematički nadarenim učenicima.

– Mi u Krapinsko-zagorskoj županiji trudimo se pružiti podršku svima koji ste u nekom području talentirani ili daroviti, da te svoje mogućnosti razvijete i ostvarite u najvećem mogućem smislu. Čestitke i zahvala organizatorima, a posebni pozdravi svima koji ste odlučili svoje vještine iz matematike još malo brusiti, družiti se i zabavljati – rekla je zamjenica župana Jasna Petek te podsjetila kako u Krapinsko-zagorskoj županiji od nedavno postoji sedam centara izvrsnosti, kao i da se na web stranici Lumen mogu pronaći brojni materijali za rad s darovitom djecom.

Mathfest organizira Udruga Mathkaj, čija je predsjednica Ančica Slaviček istaknula kako mnogi učenici vole i žele učiti matematiku, no izvan školskih okvira nemaju mogućnost daljnjeg napretka i stručnog matematičkog usavršavanja.

– Ovi perivoji i parkovi bili su nadahnuće Antunu Mihanoviću za stvaranje prekrasnih stihova naše himne, no danas neka se ovim hodnicima i ovim parkovima čuju matematičke formule i zadaci i danas neka hotel Well na jedan dan postane hotel matematike – poručila je predsjednica Mathkaja Slaviček, uz koju su u Organizacijskom odboru bile i Andreja Drašković, Tanja Turk, Viktorija Dimec Bračun, Vesna Kunštek, Maja Vahtarić i Lucija Kuhar.

Na ovogodišnjem Mathfestu okupila su se čak 352 učenika i 81 mentor iz 24 osnovnih škola i 2 centra izvrsnosti. Inače, Mathfest je u svojih sedam izdanja okupio više od 2.700 učenika.

sjever.hr

28.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.